Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Две особине које карактеришу најбоље родитеље: Ево по чему се издвајају

Родитељству највећу лепоту и снагу даје љубав, али када је реч о васпитавању и десциплини, важно је да маме и тате и даље буду свесни да прекопута њих стоји мали човек пун осећања, маленог срца којем је потребно разумевање

1688824440_d344e524eb4fa39563f00c92838ce668da880bc9.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Кличничка психолошкиња Наден ван дер Линден открива да је кроз своје искуство схватила да најбољи родитељи поседују две сјајне карактерне особине.

Како психолошња сматра, због ових особина родитеља, њихова деца могу одрасти у васпитане, стабилне и срећне особе. Ево које две особине имају најбољи родитељи:

1. Нису склони претераном критиковању - Како објашњава психолог, одлични родитељи никада не критикују дете због његових избора, интересовања или понашања. Уместо тога, они му показују како да се понаша смирено и сопственим примером. Истраживања су показала да претерано критиковање детета може довести до негативних последица по његово ментално здравље, а деца која одрастају уз такве родитеље склонија су анксиозности, депресији и повлачењу, пише Индеx.хр.

2. Подстичу интересовања и идеје детета - И пре рођења детета, многи родитељи имају одређене планове и идеје за њега, али стварност је нешто другачија. С обзиром да је дете личност са својим идејама и интересовањима, психолог открива да је одлика одличних родитеља њихово охрабрење. Важно је да децу подржите у ономе што је њима значајно, да им дате ветар у леђа.

"Када не подржавамо дететове жеље и интересовања, већ га терамо да ради неке ствари које очигледно не жели, то може имати штетне последице. Наиме, у овом случају деца се често осећају неуспешно, под великим су притиском и имају тенденцију да потпуно избегавају одређене активности које су их донедавно занимале“, објашњава психолошкиња.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas