· · Коментари: 0
РЕКРЕАЦИЈА

Хоћу да будем БАЛЕРИНА! Може, али под ЈЕДНИМ условом

Не смете удовољавати жељама и свако дете водити на другу рекреацију, јер на крају ништа неће урадити.

1598872574_ballet-2789418_1280.jpg
Фото: Пиксабеј

О вежбама које за тело препоручује Дрина Пешић, балерина Народног позоришта и ТВ ауторка, можете прочитати ОВДЕ. Међутим, сада је тренутак када родитељи одлучују на које ће активности уписати децу, а Дрина топло препоручује балет, под једним условом. 

Прочитајте још: ДЕТЕ које расте у кући БЕЗ КЊИГА развија ОПАСНУ НАВИКУ

Дрина Пешић Фото: приватна архива

Идеално време да дете почне да вежба балет је четврти разред основне школе. На тај начин ће паралелно завршити основну и нижу балетску школу. Оваква девојчица ће без проблем моћи да упише средњу балетску школу. Међутим, родитељи журе и често девојчице уписују још у предшколском, када немају добру координацију покрета.

Будите објективни, да ли је дете за балет?

- Родитељи треба да буду објективни и не смеју своје жеље и комплексе да лече преко деце, као и да њима намећу оно што они нису могли да псотигну - каже Дрина Пешић.

Прочитајте још: ПРЕСКАКАЊЕ ВИЈАЧЕ против целулита заиста делује! ОВО су савети и трикови за савршено тело (ВИДЕО)

Да ли воли да вежба?

Међутим, веома је важно да ли дете воли да вежба балет. Постоји доста случајева када су мање талентована деца радом постигла много, а уколико је талентовано - родитељ мора да донесе одлуку како би га "гурао" даље. Таленат није довољан, већ рад.

Одличан за држање
Ако дете није талентовано и воли да иде на балет - псутите га. Вежбе ће му фантастично помоћи да добије лепо држање.

- Просечном детету одлазак на часове балета може само да штети, јер ће бити испод просека, неће постизати резултате и губиће време док је могло на другом месту да постигне више - истиче Дрина.

Прочитајте још: "Драга девојчице у купаћем костиму..." Писмо једне маме постало ХИТ на интернету, а свако се након читања ЗАМИСЛИ

Родитељи, немојте превише слушати децу док су мала и бирају активност.

- Многа деца прво крену на балет, па на ритмику, па одбојку, гимнастику и опет се врате на балет, јер такво дете неће ништа постићи у животу - закључује Дрина.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.