· · Коментари: 0
ВЕЖБАЊЕ

ПРЕСКАКАЊЕ ВИЈАЧЕ против целулита заиста делује! ОВО су савети и трикови за савршено тело (ВИДЕО)

Физичка активност, здрава искрана и реците здраво целулиту.

1595589448_Capture07.JPG
Фото: / Принтскрин / Тхе Пхоениx Мовемент

Прескакање вијаче против целулита је метода којом се брзо и лако можете решити изгледа поморанџине коре, са свих делова тела.

Прочитајте још: У овоме ниједна ШМИНКА НЕ ПОМАЖЕ: ЕВО шта се дешава са нашим лицем када МАЛО СПАВАМО (ВИДЕО)

Питате се како? Доносимо вам детаљно објашњење како вијача помаже, као и начин на који су сви мишићи у телу активирани. 

Време је да се вратимо у безбрижно детињство и учинимо нешто здраво за наше тело!

Целулит представља светски, глобални проблем са којим се бори велики део, углавном женске популације. Најчешће га повезују са повећаном телесном тежином, иако то не мора да буде предуслов за његово појављивање. 

Фото: Депозит

Осим естетике која је женама од великог значаја приликом формирања самопоуздања, појава целулита може битно да наруши и здравље особе која га има у већој мери. Мишићи на том месту постају нееластични и стварају се лимфни чворови који успоравају нормалну циркулацију. Масажом против целулита такође успешно укљањамо овај тип проблема, јер је масажа генерално добра за све врсте напетости мишића. 

Прочитајте још: Затегните ТЕЛО пре одласка на плажу вежбајући у КУЋИ

Шта нам то нуди масажа против целулита?

Пре свега, морамо се позабавити узроцима који су довели до стварања целулита. Међутим, као превентиву можемо укључити одређене физичке мере, не толико агресивне и напорне, попут прескакања вијаче против целулита.

Како прескакање вијаче смањује целулит?

Уколико имате проблем са вишком целулита, саветујемо да пробате да прескачете вијачу, јер се у моментима када сте најактивнији, цело тело активира и сви мишићи су покренути. Прескакање вијаче је игра коју смо сви у школама на одморима и часовима физичког васпитања редовно практиковали и тада нам је било задовољство да то радимо. Никада је нисмо прескакали невољно, нити смо је доживљавали као некакву физичку активност, зато тада нисмо ни имали проблема са појавом целулита и вишком телесне тежине. 

Данас су ствари мало другачије. Иоле некаква активност је потиснута новим техничким достигнућима и брзим начином живота који нам нарушава и здравље и физички изглед. Када бисмо само оставили мобилне телефоне и таблет рачунаре и у замену за то време које проведемо гледајући у мале екране посветили прескакању вијаче, много би користи више било, а ми бисмо били растерећени и психички одморнији.

Прочитајте још: Вест преплавила мреже: Погледајте како даме вежбају ЈОГУ напољу и истовремено држе НЕОБИЧНУ дистанцу (ФОТО)

Ова вежба активира мишиће ногу, руку и стомака, побољшава равнотежу и тренира кондицију и издржљивост. 

Кад боље размислимо, апсолутно цело тело је активирано у тих 20 минута, што иначе можемо једино пливањем да постигнемо.

Знате ли тачно шта доводи до појаве целулита?

Неки од главних фактора су:

  • седење за рачунарима и модеран начин живота
  • неправилна исхрана 
  • мањак физичке активности
  • смањен унос воде-водени целулит, а појачано коришћење газираних напитака и енергетских пића који су јако штетни по здравље целокупног организм

Прочитајте још: Затегните БУТИНЕ уз помоћ ТРИ вежбе и обуците ВРУЋЕ панталонице (ФОТО/ВИДЕО)

Зато је битно уврстити у свакодневну рутину прескакање вијаче против целулута, макар 15 минута, ако не и дуже. За почетак нека се то сведе на прескакање 10 минута, а онда постепено повећавајте тренинге по мало и видећете да уз мало воље, ништа није тешко. Некима ће, верујемо и бити занимљиво, јер се разноразне игрице могу играти уз помоћ вијаче.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.