· · Коментари: 0

Истраживачи открили које је ИДЕАЛНО ВРЕМЕ ЗА ТРУДНОЋУ: Жене које роде у овим годинама у просеку живе дуже

Ако сте се запитали, ово је најбоље време за бебу

1661929994_juan-encalada-SCteCA0Mf1A-unsplash.jpg
Фото: Унспласх

Неки људи се осећају психички добро и потпуно припремљено да добију бебу у раним 20-им годинама,док код других то није случај, али већина нових истраживања истиче да се мозак особе не развија у потпуности до 25 година.

Поједине особе чекају да буду емоционално зреле, али се поставља питање да ли је емоционалан зрелост једини критеријум за трудноћу?

Средина двадесетих идеалне године за бебу

Истраживачи са Универзитета у Сеоулу у Јужној Кореји тврде да би најиделанија година за рађање деце могла да буде управо она између 24 или 25 година. До тог су закључка дошли на основу проучавања 4.000 жена.

- Жене које добију децу средином својих двадесетх година живе најдуже - показује студија. Претходно истраживање је ипак сматрало да су жене које су своју прву децу рађале у тридесетим живеле дуже.

Стручњаци су међутим дошли до закључка да би сам порођај ипак могао да убрза процес старења.

Фото: Унспласх

Дошло се и до закључка да су оне које су имале бебу пре или после тога имале до 5% већи ризик да умру из било ког разлога у року у наредених 18 година. Ризик је био већи што су се жене више удаљавале од 24. или 25. године од датума свог рођења, дакле што су бивале старије.

Прочитајте још: ЗАШТО НА ПОРОЂАЈ БЕЗ ЛАКА НА НОКТИМА? Може вам спасити живот

Веома младе мајке су по овој јужнокорејској студији обично долазиле из сиромашних подручја, што их је аутоматски стављало у већи ризик од низа менталних и физичких болести. Према истом истраживању, сматра се да би трошкови одгајања деце као и самог порођаја могли бити тежи за старије мајке. Према Америчком друштву за репродуктивну медицину такође најбоље године за зачеће деце код жене су у њеним 20-им.

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.