· · Komentari: 0

ZAŠTO NA POROĐAJ BEZ LAKA NA NOKTIMA? Može vam spasiti život

OVO može biti od ključnog značaja za porođaj.

1657022622_4327_profimedia-01385220581_ig.jpg
Profimedia

Ovo je čest savet doktora kada se žena približi porođaju. "Skinite lak sa noktiju na dan porođaja", naizgled vrlo nejasan i donekle "nebitan" savet, a neretko je od ključnog značaja za sam porođajni proces!

Pročitajte još: Naša poznata glumica preminula je od virusa Zapadnog Nila: Ovo su prvi simptomi, a evo kako se prenosi

Važnost noktiju bez bilo kakve boje je u bezbednosti žene i njenom zdravstvenom stanju. Medicinsko osobe preko vaših noktiju mogu primetiti kada je u pitanju promena u zdravstvenom stanju ili simptomi nekog ozbiljnijeg zdravstvenog problema.

Šta pokazuju nokti na porođaju?


Kada su nokti porodilje bezbojni i ružičasti, sve je u redu. Međutim, ako dođe do promene u boji pa nokti postanu beli ili modri, to je pokazatelj nedostatka kiseonika u organizmu, što je vrlo opasno tokom porođaja.

Zbog toga, i ako vam niko od medicinskog osoblja ne skrene pažnju da dođete na porođaj bez laka za nokte, ili ako vas porođaj iznenadi, važno je da ovo imate u glavi i da pred očekivani porođaj zaboravite na lakiranje.

Šta se još može videti na noktima?


Izgled noktiju odaje stanje vašeg organizma i bolje nego što mislite. Meki, krti i lomljivi nokti pokazuju da u vašem organizmu nedostaje gvožđe, cink, ali i vitamini B, A i C.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.