Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Место бројних бактерија: Како темељно да очистите ДЕЧИЈЕ ИГРАЧКЕ и колико често то треба да радите

Пажљиво у вези са чишћењем дечијих играчака

1651822550_kid-gab9a6906b_1280.jpg
Фото: пиxабаy
Oglas

Уколико имате дете знате колико играчака се протеже по вашој кући, заврше свуда, а онда дете узме и ставља их уста, пипа окице док се игра...Све то може пренети бактерије на ваше дете, па је важно да се играчке чисте бар једном месечно.

Како да очистите дечије играчке?

Како да очистите играчке у машини за прање веша

Многим плишаним играчкама је довољно да их убаците у машину за веша, па да буду као нове. Прво проверите етикете за посебна упутства.

Нико не жели погрешну температуру воде или машине за сушење, па да омиљена вољена "Маца", "Мајмунчић" или "Сипа" постану непрепознатљиви. Мање играчке, направљене од тврде пластике, ставите их у мрежасту кесу за веш или јастучницу да не би звецкале.

Прочитајте још: Када детету више није потребно СПАВАЊЕ У ТОКУ ДАНА? Ови знакови то показују

Како да очистите играчке у машини за прање судова

Још једна брза опција за чишц́ење је у машини за прање судова. Детерџент за машину и топла вода, обавиц́е напоран посао и дезинфекцију уместо вас. Ако немате машину за прање судова, оперите их ручно у судопери, топлом водом и детерџентом за судове. Вец́е играчке, играчке са електронским деловима и дрвене играчке, ипак ц́е морати појединачно да се обришу и дезинфикују.

Како да очистите играчке сирц́етом

За једноставније, природније решење за чишц́ење, размислите о додавању једнаких делова воде и белог сирц́ета у боцу са распршивачем. Прљаве играчке попрскајте раствором сирц́ета и оставите да одстоје око 15 минута. Обавезно обришите остатак раствора сирц́ета и воде да бисте умањили дуготрајни мирис сирц́ета. Метода чишц́ења мрља од сирц́ета одлично функционише за тврде играчке, али није добра за плишане играчке (због непријатног мириса сирћета).

Прочитајте још: Да ли је безбедно куповати ПОЛОВНУ ОПРЕМУ за бебе? Ево шта можете купити половно, а шта НИКАКО не би требало!

Како да очистите играчке на отвореном

Имате ли играчке на отвореном? Љуљашку, кутију са песком, или куц́ицу за игру и слично? Птице, бубе, куц́ни љубимци и животиње које посец́ују вашу башту, преносе бактерију Ешерихију коли. Да би играчке биле безбедне, користите средство за дезинфекцију у спреју, марамице за дезинфекцију или их само оперите вруц́ом сапуницом и добро исперите баштенским цревом.

Како да очистите половне играчке

Користите разблажен раствор за избељивање да дезинфикујете старе играчке са тавана или из подрума. Обавезно их добро исперите и добро осушите.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas