Oglas
· · Komentari: 0
deca

Kada detetu više nije potrebno SPAVANJE U TOKU DANA? Ovi znakovi to pokazuju

Popodnevno spavanje izuzetno je važno za razvoj deteta, ali količina sna zavisi od starosti dece

1650790697_cute-baby-2220375_1280.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Kada deca napune tri ili četiri godine, više nemaju potrebu za dnevnim odmorom.

Većina dece prestane sa popodnevnim dremkama između 3 i 5 godina, a najvažnije je osluškivati njegove potrebe i u skladu sa ritmom deteta da se organizuju dnevne aktivnosti.

Znakovi da detetu više ne treba dnevni san

Borba oko spavanja

- Kada vaše dete više nema potrebe za dnevnim spavanjem, postaje mu teško da zaspi u uobičajeno vreme - kaže Elizabet Super, pedijatar.

Pročitajte još: Da li je bezbedno kupovati POLOVNU OPREMU za bebe? Evo šta možete kupiti polovno, a šta NIKAKO ne bi trebalo!

Vašem detetu će trebati više vremena da zaspi, odlaziće u krevet kasnije i budiće se rano ujutru.

Odupiranje spavanju

Umesto normalne rutine koju je dete imalo do sada, počinje da pruža otpor. Možda će izlaziti iz kreveta i stalno negodovati zbog spavanja.

Dobro raspoloženje

Kada dete prestane da spava preko dana, može izdržati u dobrom raspoloženju ceo dan. Naravno, imaće uspone i padove, ali većinu vremena će imati dobru volju i dovoljno energije.

Lagana jutra

I bez popodnevnog odmora, dete će dobro spavati celu noć i obično će se ujutru buditi raspoloženo.

Pročitajte još: Ime koje date vašem detetu, otkriće drugima ono što možda i ne želite da znaju!

Period prilagođavanja

- Postojaće tranzicijski period od nekoliko meseci, možda čak i pola godine, kada će vašem detetu povremeno trebati dnevno spavanje, ali će u većini dana moći bez njega. Pustite ga da spava ako ima potrebu - kažu stručnjaci i dodaju:

- Međutim, ako je vaše dete starije od šest godina i svaki dan spava, možda je to znak da ima nedostatak sna ili poremećaj spavanja, i u tom slučaju treba se obratiti pedijatru.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas