Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

НАЈБОЉЕ ИГРАЧКЕ ЗА МАЛИШАНЕ ПРЕМА УЗРАСТУ: Ево шта стручњаци препоручују у зависности од старосног доба детета

Родитељи би требало да обрате пажњу на неколико ствари

1691584146_shutterstock_462740623.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Психолози ће рећи да деца вуку своје "мале другаре" са собом јер се осећају безбедно, а без њих не могу ни да заспе. Воле да их грле, а понекад им служе и као јастук. Често је плишана животиња њихов најбољи пријатељ у некој фази. Зато нема малишана који не воли да грли мекане плишане играчке и да заспи у њиховом топлом загрљају, каже васпитачица Изабел Џонсон, јер друге играчке све више личе на справе за одрасле, пише 24сата.хр.

"Плишане живориње могу бити и едукативне јер деца могу да науче како се зову, где живе и које звукове испуштају. Међутим, избор праве играчке за дете може бити велики изазов!" – додаје.

Она сматра да више нема "правих" играчака , већ су постале само забавне и технолошки захтевне. Дете може да "манипулише" правим играчкама и да се игра на "свој" начин. Најбоље играчке су безбедне, привлачне и стимулативне. Деци је увек безбедно понудити неку од "старих" играчака попут коцкица, лоптица и лутака јер оне подржавају машту и креативност у игри.

Родитељи треба посебно да воде рачуна да плишане играчке немају дугмад које деца могу случајно да удахну или прогутају. Такође је важно да се играју одговарајућим играчкама за одређени узраст.

За одојчад, малу децу и децу предшколског узраста најбоље је изабрати плишане животиње, а прикладне су играчке за купање, лутке, лопте и сликовнице и књиге, саветују стручњаци.

Деца узраста од 3 до 5 година - Избегавајте играчке са оштрим деловима, шиљастим крајевима и играчке које садрже пластику која се лако може поломити.

Од 6 до 12 година - Избегавајте куповину играчака у облику оружја, а ако се одлучите на то купујте само играчке јарких и шарених боја.

Нетоксичне - Уверите се да су играчке обојене нетоксичним бојама, а ако нисте сигурни шта су, питајте продавца.

Безбедност на првом месту - Избегавајте играчке са малим деловима као што су мали магнети, јер их деца могу прогутати или ставити у нос. Код играчака на електрични погон, напон не би требало да буде већи од 24 волта.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas