· · Коментари: 0
ШКОЛАРЦИ

Почиње ХОРОР: Деца уче, а ви РАДИТЕ ОД КУЋЕ! Овај РАСПОРЕД је добитна комбинација

Увек устајте у исто време и створите рутину коју ћете поштовати. То је прво правило.

1597821977_Depositphotos_295219144_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Деца ће сигурно и ове школске године слушати наставу преко телевизије и слати домаће задатке посредством интернета. Уколико и ви радите од куће, "школа" и "канцеларија" ће се сударати у неколико квадрата.

Није лако ни вама ни њима, па је зато важно да пронађете заједнички језик и ову ситуацију превазиђете што безболније.

Прочитајте још: Три савета за РОДИТЕЉЕ: Како да помогнете ДЕТЕТУ У ОВОЈ ШКОЛСКОЈ ГОДИНИ

- Трудите се да устајете у приближно исто време, како бисте заједно доручковали и имали времена да мало разговарате о необавезним стварима пре него што вам почну обавезе.

Будите вредни у исто време, док дете пише домаћи и ви нешто читајте или радите.

- Договорите се да у исто време будете вредни. Када они имају часове и пишу задатке, ви такође радите, иако бисте у том тренутку можда радије кували ручак или одмарали се. Важно је да они виде да и ви имате обавезе сличне њиховим, па ће бити посвећенији учењу, а и ви ћете имати мотив да док траје њихова школа завршите најважнији део посла.

Разговарајте, договорите се Фото: Депозит

- Пошто је претпоставка да ваш радни дан траје дуже од њиховог школског, објасните им да вам је још извесно време потребан мир за посао, а да се они повуку у своју собу, да се одморе, или да остану ту, али да читају књигу, слушају музику уз помоћ слушалица. Пожељно је да испоштују ваше радно време.

Прочитајте још: Да ли треба ШПИЈУНИРАТИ децу? Обавезно! И то на ОВАЈ НАЧИН, да вас НЕ УХВАТЕ

- Када и ви завршите посао, обавезно наградите и себе и децу неким слаткишем, посластицом коју волите, појачајте музику, играјте неку друштвену игру... нека знају да су обавезе тог дана готове и да сада можете да се опустите.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.