Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
пажња

Родитељи ОПРЕЗ: Дете свакодневно додирује ОВЕ СТВАРИ, а пуне су БАКТЕРИЈА

Колико год се родитељи трудили да одржавају хигијену куће, играчака, гардеробе, не постижу увек све. Бактерије су непријатељи сваке маме, поготово када су у близини њене бебе.

1600080392_Depositphotos_402139264_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

У свакодневној журби, обавезама, деси се да заборавите да обратите пажњу на предмете у околини ваше бебе које она свакодневно додирује. Упркос чињеници да стално водите рачуна да беби рукице и околина буду чисти, константно идете по кући и стерилишете све што се налази око бебе. Постоје ствари на које можда не обраћате пажњу, а са собом носе велике количине бактерија.

Играчке

Било да су плишане, гумене, пластичне, играчке су веома подложне површине за скупљање бактерија. Деси се да их дете баци на под, испод кревета, стола, да на њих пада прашина, да се друга деца играју са њима и у том зачараном кругу бактерије круже и размножавају се. Будите опрезни са тим, често их перите, штавише, не би било лоше да једном у току дана алкохолом пребришете омиљене играчке своје бебе.

Било би добро да једном дневно алкохолом пребришете играчке своје бебе.

Прочитајте још: НОБЕЛОВАЦ саветује децу како да ЛАКШЕ уче у ЧЕТИРИ КОРАКА

Телефони, таблети, даљински

Фото: Пиxабаy

Деци посебно занимљива категорија. Нарочито телефони које користимо и изван куће, у парку, продавници, обданишту, тржном центру, играоници подложни су бактеријама. Таблети и даљински већином користе сви укућани, где долази до размене бактерија. Посебно је важна хигијена ових уређаја с обзиром да таблети и мобилни телефони имају тип бактерија које могу узроковати инфекције на отвореним ранама. С тога једном у неколико дана пребришите ове уређаје алкохолом.

Кваке на вратима

Штетни микроби и бактерије су стални станари квака у нашем окружењу, стога брисање средством за дезинфекцију или алкохолом приликом сређивања куће је неопходно.

Ствари које беба држи у рукама често заврше на поду.

Флашица, цуцла

С обзиром на то да беби ништа не држи пажњу на дужи временски период, дешава се да ствари које јој досаде баци, па тако је и са цуцлом и флашицом. Као и све остало што је у бебиној околини, и ове две ствари морају бити дезинфиковане. Посебно је важно да се води рачуна јер су ове две ствари директно повезане са бебиним организмом.

Прочитајте још: РОДИТЕЉИ, немојте се ПРЕТВАРАТИ да је све у реду. Ово је пакао, али баш зато ОПРОСТИТЕ СЕБИ И СВОЈОЈ ДЕЦИ!

Кључеви 

Бебе посебну пажњу придају кључевима, било да су од стана, аутомобила и слично. Занимљиво им је звецкање, поготово уколико свежањ кључева има привезак. Ипак, представљају велику опасност јер се кључеви затурају свуда. На металним површинама кључева налазе опасне бактерије које могу изазвати пад имунитета код беба.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas