Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ШТА ОСТАЈЕ ПОСЛЕ ЉУБАВИ? Данас бракови пуцају и због друштвених мрежа

Брачни парови за окончање брака најчешће наводе недостатак комуникације и разумевања, прељубу, насиље, али друштвене мреже, изјавила је портпарол Центра за социјални рад у Бањалуци Јелена Милановић.

1706618821_shutterstock_374136727.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Проценат успешних мирења је веома мали, рекла је Милановићева агенцији Срна, а преносе Независне новине. Према њеним речима, у прошлој години поднесена су 262 захтева за поступак мирења, у 2022. години 267, док их је 284 било у 2021. години.

Она је појаснила да, према Породичном закону, поступак мирења спроводи Суд на основу споразума брачних супружника, као и да Центар нема евиденцију о разлозима због којих се ипак одлучују за останак у брачном односу.

- Поступак мирења се спроводи тако што Орган старатељства закаже рочиште за покушај мирења на који позива оба брачна супружника у року од 30 дана од дана покретања поступка мирења - објаснила је Милановићева и истакла да на рочишту орган старатељства покушава да измири брачне супружнике.

Према њеним речимна, имајући у виду интересе деце, у поступку мирења орган старатељства настоји да се брачни супружници споразумеју о заштити, васпитању заједничке, малолетне деце, те подели заједничке имовине и свему осталом.

- По потреби, орган старатељства препоручиће супружницима да се обрате у брачно саветовалиште или неку другу установу која им може бити од помоћи - закључила је Милановићева.

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas