Oglas
· · Komentari: 0

ŠTA OSTAJE POSLE LJUBAVI? Danas brakovi pucaju i zbog društvenih mreža

Bračni parovi za okončanje braka najčešće navode nedostatak komunikacije i razumevanja, preljubu, nasilje, ali društvene mreže, izjavila je portparol Centra za socijalni rad u Banjaluci Jelena Milanović.

1706618821_shutterstock_374136727.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Procenat uspešnih mirenja je veoma mali, rekla je Milanovićeva agenciji Srna, a prenose Nezavisne novine. Prema njenim rečima, u prošloj godini podnesena su 262 zahteva za postupak mirenja, u 2022. godini 267, dok ih je 284 bilo u 2021. godini.

Ona je pojasnila da, prema Porodičnom zakonu, postupak mirenja sprovodi Sud na osnovu sporazuma bračnih supružnika, kao i da Centar nema evidenciju o razlozima zbog kojih se ipak odlučuju za ostanak u bračnom odnosu.

- Postupak mirenja se sprovodi tako što Organ starateljstva zakaže ročište za pokušaj mirenja na koji poziva oba bračna supružnika u roku od 30 dana od dana pokretanja postupka mirenja - objasnila je Milanovićeva i istakla da na ročištu organ starateljstva pokušava da izmiri bračne supružnike.

Prema njenim rečimna, imajući u vidu interese dece, u postupku mirenja organ starateljstva nastoji da se bračni supružnici sporazumeju o zaštiti, vaspitanju zajedničke, maloletne dece, te podeli zajedničke imovine i svemu ostalom.

- Po potrebi, organ starateljstva preporučiće supružnicima da se obrate u bračno savetovalište ili neku drugu ustanovu koja im može biti od pomoći - zaključila je Milanovićeva.

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas