· · Коментари: 0
савет

Зашто је важно да дете оде на спавање до 21 час? Родитељи ово треба да знају

Када смо били деца стално смо слушали фразу:"У девет у кревет!" Постепено су се одрасли навикавали да мењају време одласка у кревет своје деце, продужавајући тај период.

1607334187_Depositphotos_167939112_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Ако смо раније у 21х већ били у кревету, своју децу тешко да можемо да натерамо да у то време макар обуку пиџаму.

Дете треба рано да легне. И изговори нису потребни! То је неопходно јер хормон раста почиње да се производи у четвртој фази сна, односно око 00:30х, ако дете легне тачно у 21х.

Прочитајте још: Пустите децу да се испрљају! Постоји ДОБАР РАЗЛОГ!

Ако дете иде на спавање веома касно, има мање времена да се произведе овај хромон, који озбиљно утиче на раст.

Поред тога, према експериментима у овој области, деца са правилним обрасцима спавања више су усредсређена на своје лекције и боље памте градиво.

Фото: Депосит

Не заборавите да деца прате ритам својих родитеља, па је најбоље да и ви рано и дете у кревет. На крају крајева, ово ће добро утицати и на вас и на дете, како на физичку, тако и менталну снагу.

Како натерати дете да иде на спавање у 21х?

У 21х мора да иде на спавање цела породица. Ако дете чује гласове, музику или телевизију после 21х, одмах ће да закључи како није време за спавање.

Психолози саветују да дете пре спавања не сме да гледа телевизију, телефон или компјутер.

Други начин је да свако вече читате свом детету нешто пре спавања, а затим оно иде на спавање. Ускоро ће дете да усвоји тај режим и то ће му постати нормално.

Прочитајте још: Да ли знате колико чаша ВОДЕ дневно треба да попије дете?

Не заборавите на спорт, јер деца која вежбају, брже заспе. Ако ваше дете има навику да свако вече иде на спавање у 21х, то је гарант да ће израсти у самопоуздану, физички и емотивно здраву особу.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.