· · Коментари: 0

6 разлога зашто биљке воле ЦИМЕТ: Моћан савезник кућних и баштенских биљака

Можда не мислите да цимет може много да помогне вашој башти, али је заправо заиста користан и за унутрашње и за спољашње биљке

1654886005_profimedia-0221001426.jpg
Фото: Профимедиа

Само шест начина употреба овог зачина ће одржати било коју биљку здравом! Ево неколико паметних трикова које треба да испробате:

1. Саднице

Антифунгална својства цимета чине га одличним средством за заштиту садница од трулежи и болести, познатих и као пригушивање.

Прочитајте још: 3 сигурна знака да је време да ПРЕСАДИТЕ орхидеју: Урадите то на ОВАЈ начин за бујно цветање

Одржавање влаге на одстојању је кључно; посипање семена циметом и коришћење тактике куполе може заштитити семе док не порасте.

2. Одвраћа мраве

Цимет би могао бити одговор на ваш проблем са мравима. Прашкаста супстанца ће угушити досадне бубе када се удише, а такође може учинити да извори хране заударају довољно да не желе да им се приближе! Осим тога, деца и кућни љубимци су такође безбедни, тако да је ова ситуација у којој сви добијају савршена.

3. Поразите гљивицу

Неки људи користе млевени цимет да убију гљивице на биљкама. Зачин циља гљивичне инфекције на површини, тако да ће вам можда требати и друга решења! Такође можете покушати да га поспите по дивљим печуркама ако вам оне стварају проблеме са биљкама – то ће их држати подаље.

4. Корен и калем биљке

Можете да учините своје руже (или друге биљке) чвршћим након сечења и поновног засађивања тако што ћете их прво мало умочити у прах цимета, који делује као хормон за корење.

Прочитајте још: Ово дрво одише аромом елеганције ШАНЕЛ ПЕТ: Малајке су га користиле за негу косе, а данас је синоним за "мирис жене"

Цимет убија конкуренцију, да тако кажем, да би ваш цвет могао боље да расте.

5. Лечите болесне биљке

Рану биљке поспите циметом да бисте убрзали зарастање и заштитили је од даљег оштећења или болести.

6. Држите комарце даље од баште

Држите бубе подаље циметом! Снажан мирис овог зачина одвраћа комарце и друге инсекте, тако да можете у миру да уживате у својој башти (чак и ноћу).

БОНУС ВИДЕО:

 
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.