Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЦВЕЋЕ

Магичне биљке: КАНТАРИОН штити од зла, ДИВЉА РУЖА од болести, а СМИЉЕ брани ожењене мушкарце од других жена

Верује се да поред лековитих, неке биљке имају и магична својства.

1632597321_young-woman-1149643_1920.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Лековита својства многих биљака коришћена су од давнина у народној медицини. Међутим, у прошлости се такође веровало да неке од њих имају и магијске моћи.

Уколико девојка жели да се момак заљуби у њу, направила би венац од маргарете, а ако жели да јој мушкарац остане веран, носиће гранчицу селена.

Прочитајте још: Ако још нисте упознали сродну душу, ГАЈИТЕ ово ЦВЕЋЕ: Три биљке које привлаче ЉУБАВ

Ово су биљке за које се веровало да имају невероватне моћи:

Кантарион

Кантарион је биљка која чува жене од зла и болести. Уколико жена посумња да је узрок њене неплодности црна магија, онда треба да у џепу носи цвет кантариона, као и да пије незаслађен чај од овог цвета.

Дивља ружа

За дивљу ружу се веровало да штити од разних болести. Наводно, болесник ће оздравити ако се провуче кроз обруч направљен од грања дивље руже.

Маргарета

Од семена овог цвета некад су се правиле огрлице које су представљале љубавну амалију. Довољно је било да девојка кроз огрлицу погледа младића који јој се свиђа и он ће бити њен.

Георгина

Сасушен корен од георгине је била моћна амајлија која је помагала женама да остану у другом стању. Веровало се да ће жена лакше остати труда, уколико би стално у џепу носила корен георгине.

Смиље

Мирисно смиље је некада била омиљена женска амјалија. Уколико жена жели да сачува свог мужа од других жена, довољно је било да са собом носи гранчицу смиља.

Селен

Селен је био намењен девојкама које желе да се удају. Требало је да се свакодневно носи гранчица селена близу тела, а једном недељно девојка која жели да ступи у брак треба да се окупа у води у којој је претходно потопила ову биљку. Магијско деловање селена привукло би сродну душу.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas