Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

САВЕТ ЛЕКАРА: Комбинација ОВА ТРИ витамина најбрже опоравља имунитет

Нећу погрешити ако кажем да нас је пандемија корона вирусом научила и нешто добро. А то је да се више бавимо здрављем и јачањем нашег имуног система.

1645454222_Untitled.png
Фото: Dr Katarina Bajec
Oglas

Као неко ко је и сам имао КОВИД инфекцију, научила сам да у току болести важи само једно правило, а то је да нема правила. И да једина ствар коју можемо да урадимо за себе је да спроводимо све мере заштите, носимо маске, одржавамо хигијену руку, и оно најважније, одржимо наш имуни систем јаким и здравим.

Адекватна суплементација, је нешто што сам и сама спроводила током саме болести, али и након прележане КОВИД инфекције, истиче на почетку разговора Катарина Бајец, лекар специјалиста и ауторка емисије Здраво мисли на каналу Нова С.

Пост-КОВИД је нова дијагноза, са којом се највећи број пацијената мучи и по неколико месеци након прележане болести. Умор, безвољност, мањак концентрације, лош сан, замарање, само су неке од тегоба са којима се у пост-КОВИД периоду срећемо.

Шта је то што можемо урадити у овом периоду како би помогли себи? 

Најпре, то је витамин Ц, који наше тело не производи, и зато га морамо унети храном или суплементацијом, у довољној количини. Витамин Ц учествује у многим реакцијама имуног система, повећава производњу леукоцита (белих крвних зрнаца) и других ћелија имунитета, а делује и као моћни антиоксидант, који штити наше ћелије од оксидативног стреса-главног кривца за настанак хроничних болести.

Затим, препоручује се витамин Д. Живимо у епидемији дефицита витамина Д, и зато морамо да мислимо о адекватној суплементацији на време. Витамин Д3 је неопходан за здравље наших костију, али и нашег имуног система. Он поспешује имуни одговор и производњу одређених имуних ћелија. Бројне студије су показале да витамин Д спречава настанак респираторних инфекција, али и да има антимикробно дејство. 

Поред витамина, не смемо да заборавимо на неопходне минерале: цинк, селен и манган. 
Цинк је витални минерал, који наше тело не производи, и зато морамо да обезбедимо његов унос путем хране и суплемената. Он учествује у више од 300 ензимских реакција, унутар метаболичких реакција и варења. Поред тога, неопходан је за правилан развој и функцију имуних ћелија. Цинк штити организам од оксидативног стреса, главног узрочника болести модерног доба. 

Селен учествује у метаболичким реакцијама у јетри, и неопходан је за адекватну функцију одређених ензима у јетри. Штити од оксидативног стреса, поспешује имунитет, али повољно утиче и на побољшање концентрације и когнитивних перформанси, као што су учење и памћење. 

Манган је минерал који такође има антиоксидативно дејство, и неопходан је за нормално функционисање мозга и нервног система.

BiVits® RECOVERY је мој избор због тога што у једној таблети садржи све што је неопходно да се имуни систем након прележане инфекције коронавирусом што брже и адекватније опорави. Једна таблета садржи витамин Ц, витамин Д, цинк, селен и манган. Међутим, ту није крај.

Фото: Промо

BiVits® RECOVERY је јединствен јер поред ове комбинације витамина и минерала, садржи и Н-ацетил цистеин. У питању је аминокиселина која помаже у елиминацији токсичних материја, и тиме спречава или смањује оштећење јетре и бубрега. Доприноси елиминацији секрета из дисајних путева и помаже у спречавању оштећења плућа. Поред тога, појачава имуни одоговор и спречава настанак оксидативног стреса (оштећења ћелије услед накупљања слободних радикала).

BiVits® RECOVERY садржи све оно што нам је неопходно као помоћ да се наш организам опорави од оштећења насталих корона вирусом. Зато, узмите здравље у своје руке, узмите RECOVERY и опоравите ваш имуни систем на време!

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas