Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

"РАДНИ ДАН ЗА ПРИРОДУ": НИС-ови волонтери у акцији чишћења Фрушке горе

Чланови Клуба волонтера компаније НИС и ове године одазвали су се позиву да учествују у акцији чишћења и уређења Националног парка „Фрушка гора“ која је поводом 5. јуна, Светског дана заштите животне средине, одржана под називом „Радни дан за природу“.

1686061097_359665_nis3_f.jpg
Фото: Промо
Oglas

Ова волонтерска акција једна је у низу прилика у којој су компанија НИС и њени запослени показали своју одговорност према природи и спремност да допринесу очувању еколошке вредности.

"Радни дан за природу" организован је у сарадњи са Покрајинским заводом за заштиту природе, Покрајинским секретаријатом за урбанизам и заштиту животне средине и домаћином акције Националним парком „Фрушка гора“. Циљ ове заједничке активности је да се удруженим снагама допринесе уређењу и уклањању отпада са локација унутар Националног парка, као и да се у јавности истакне важност очувања и заштите животне средине.

 Желимо да Национални парк „Фрушка гора“ сачувамо за будуће генерације, како би и они уживали у његовим лепотама. За то су нам потребни одговорност и заједништво.

У чишћењу је учествовало готово 200 волонтера којима су се придружили председник Покрајинске владе Игор Мировић са својим волонтерским тимом и генерални директор НИС-а Кирил Тјурдењев са волонтерима компаније.

 - Ова акција је посебна јер више од 200 волонтера данас учествује у чишћењу Фрушке горе – волонтери из Покрајинског секретаријата за урбанизам и заштиту животне средине, Националног парка „Фрушка гора“ Покрајинског завода за заштиту животне средине и спортске манифестације „Тоур де Фрушка“ - изјавио је председник Покрајинске владе, Игор Мировић.

Он се захвалио компанији НИС са којом је Покрајинска влада до сада реализовала бројне акције које су допринеле повећању свести о значају животне средине.

Фото: промо

 - Данас смо се окупили на једном од најлепших места у Србији, на које се радо вратимо и увек са племенитим циљем. Желимо да Национални парк „Фрушка гора“ сачувамо за будуће генерације, како би и они уживали у његовим лепотама. За то су нам потребни одговорност и заједништво. НИС и његови запослени ће и ове године пружити пуни допринос очувању овог природног богатства. Заједничким снагама можемо много, а заштита природе и наше планете остаје наш приоритет - изјавио је генерални директор НИС-а, Кирил Тјурдењев, захваливши се свима који су учествовали у акцији „Радни дан за природу“.

Фото: промо

Заштита животне средине један је од приоритета компаније НИС. Од 2009. године компанија је у еколошке пројекте и пројекте којима се индиректно остварује позитиван утицај на заштиту животне средине уложила више од 900 милиона евра. О животној средини НИС брине и кроз еколошке акције компаније, као и акције Клуба волонтера НИС-а. Велики број волонтера НИС-а учествовао је и претходних година у уређивању Фрушке горе, али и у уређивању различитих зелених површина и излетишта, приобаља Тамиша у Панчеву и Саве на Ади Циганлији, уређењу Ботаничке баште у Београду, као и у бројним другим еколошким и едукативним акцијама. О својим напорима да допринесе заштити животне средине НИС редовно обавештава јавност и кроз верификоване извештаје о одрживом развоју које редовно објављује од 2010. године. На корпоративном сајту НИС је недавно објавио и Извештај о одрживом развоју за 2022. током које је компанија наставила да пружа снажан допринос основним принципима одрживог развоја: економском напретку, развоју људских ресурса, заштити животне средине и подршци заједници.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas