Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
МОЈА БАШТА

СПАСИТЕ врт уз помоћ СОДЕ БИКАРБОНЕ: Користите је овако и спасите воће и поврће од пропадања

И раније смо писали о благодатима соде бикарбоне у башти, а данас вам доносимо нове квалитетне савјете које можете искористити током љетњих мјесеци.

1628060622_onions-248027_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Сода бикарбона за винову лозу и грожђе

Ако имате винову лозу не заборавите да је прскате раствором соде бикарбоне: 75 грама соде бикарбоне промјешајте са 10 литара воде.

Испрскајте грожђе током зрења и спречите суву трулеж, али можете и да повећате шећер у бобицама. Исти раствор може да се користи за прскање стабала разног воћа и да се овим спречи појава гусеница на лишћу, преноси бхдоктор.ба.

Сода је број један у борби против пепелнице:

КРАСТАВЦИ:

За превентивно прскање краставаца користи се 1 чајна кашичица соде у 1 л воде. Спречићете листове да пожуте.

КУПУС:

Истим раствором можете да посипате купус против гусеница и бубица. Исто тако можете да направите раствор од 9 кашика јабуковог сирћета и 1 литре воде. Овим раствором испрскајте купус и бубица неће бити.

Фото: Пиxабеy

ПОМАЖЕ И КОД РИБИЗЛЕ:

Рибизле испрскајте са: 1 супеном кашиком соде бикарбоне, 1 аспирином, 1 кашиком детерџента за прање суђа, 1 кашика биљног уља и 4,5 литара воде.

Да бисте привукли пчеле на грм рибизле, испрскајте је меденом водом: у литар воде растворите 1 кашику меда. Ово ће привући опрашиваче и ваше рибизле ће имати богат плод.

СОДА ЗА ЈАГОДЕ:

У 10 литара воде (обавезна је пластична канта) капните 15 капи јода и мешајте дрвеном кашиком да се јод добро раствори у води. Након обилног заливања јагода, или после кише, поред сваке јагоде поспите и мало овог раствора.

После можете да размишљате о томе да пресадите јагоде на друго место. И добро водите рачуна да не премашите дозу јода, упротивном можете да спржите корен јагоде.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas