Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ГЕНИЈАЛАН ТРИК

Имаћете БЕЛИ ЛУК у неограниченим количинама: Ево како да га једноставно гајите код куће (ВИДЕО)

Обезбедите се домаћим белим луком. Увек ће вам бити при руци.

1644828212_pjimage---2022-02-14T094306.800.jpg
Фото: Принтскрин/Инстаграм/beautiffulearth
Oglas

Бели лук је једна од најздравијих намирница, драгоцен је за имунитет, варење и многе друге процесе који се одвијају у нашем телу. Народна медицина назива га "природним антибиотиком" а постоји начин да га узгојите у свом дому!

Како се гаји бели лук код куће?

Лако и једноставно, иако то можда не бисте помислили у први мах! Ако сте купили прави, домаћи бели лук, а не онај пун адитива, пратите ове кораке!

  • Добро очистите целу главицу, скините љуске и пазите да дно остане нетакнуто
  • Узмите ширу чашу с водом и ставите луковицу у њу, тако да је корен потопљен
  • Убрзо ће кренути да клија, а потом ће му изаћи и "перје"! Бићете изненађени брзином одвијања овог процеса
  • Исклијали бели лук држите на добро осветљеном месту, а по потреби га пресадите у саксије

Прочитајте још: 8 БИЉАКА КОЈЕ РАСТУ У МРАКУ: Идеалне за мрачне собе, канцеларије, ходнике (ФОТО)

За шта је добар бели лук? 

  • Јачање имунитета
  • Антиинфламаторно деловање : Истраживања су показала да уље белог лука делује као антиинфламаторно . Дакле , ако имате болове и запаљење зглобова или мишића , трљајте их уљем .
  • Побољшање кардиоваскуларног здравља: Истраживања указују на то да бели лук може имати позитиван утицај на артерије и крвни притисак.
  • Побољшава квалитет коже и косе: бели лук је антиоксиданс и садржи  антибактеријска својства која могу  убити бактерије које изазивају акне. Неки подаци показују да трљање сировог белог лука изнад бубуљица можр да их очисти . Међутим, будите свесни , да би то могло изазвати осећај печења на кожи.
  • Третира атлетско стопало : Бели лук се такође бори против гљивица. Ако имате атлетско стопало , потопите стопала у воду са белим луком  или трљајте сиров бели лук на ноге.

БОНУС ВИДЕО: 

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas