Oglas
· · Komentari: 0
GENIJALAN TRIK

Imaćete BELI LUK u neograničenim količinama: Evo kako da ga jednostavno gajite kod kuće (VIDEO)

Obezbedite se domaćim belim lukom. Uvek će vam biti pri ruci.

1644828212_pjimage---2022-02-14T094306.800.jpg
Foto: Printskrin/Instagram/beautiffulearth
Oglas

Beli luk je jedna od najzdravijih namirnica, dragocen je za imunitet, varenje i mnoge druge procese koji se odvijaju u našem telu. Narodna medicina naziva ga "prirodnim antibiotikom" a postoji način da ga uzgojite u svom domu!

Kako se gaji beli luk kod kuće?

Lako i jednostavno, iako to možda ne biste pomislili u prvi mah! Ako ste kupili pravi, domaći beli luk, a ne onaj pun aditiva, pratite ove korake!

  • Dobro očistite celu glavicu, skinite ljuske i pazite da dno ostane netaknuto
  • Uzmite širu čašu s vodom i stavite lukovicu u nju, tako da je koren potopljen
  • Ubrzo će krenuti da klija, a potom će mu izaći i "perje"! Bićete iznenađeni brzinom odvijanja ovog procesa
  • Isklijali beli luk držite na dobro osvetljenom mestu, a po potrebi ga presadite u saksije

Pročitajte još: 8 BILJAKA KOJE RASTU U MRAKU: Idealne za mračne sobe, kancelarije, hodnike (FOTO)

Za šta je dobar beli luk? 

  • Jačanje imuniteta
  • Antiinflamatorno delovanje : Istraživanja su pokazala da ulje belog luka deluje kao antiinflamatorno . Dakle , ako imate bolove i zapaljenje zglobova ili mišića , trljajte ih uljem .
  • Poboljšanje kardiovaskularnog zdravlja: Istraživanja ukazuju na to da beli luk može imati pozitivan uticaj na arterije i krvni pritisak.
  • Poboljšava kvalitet kože i kose: beli luk je antioksidans i sadrži  antibakterijska svojstva koja mogu  ubiti bakterije koje izazivaju akne. Neki podaci pokazuju da trljanje sirovog belog luka iznad bubuljica možr da ih očisti . Međutim, budite svesni , da bi to moglo izazvati osećaj pečenja na koži.
  • Tretira atletsko stopalo : Beli luk se takođe bori protiv gljivica. Ako imate atletsko stopalo , potopite stopala u vodu sa belim lukom  ili trljajte sirov beli luk na noge.

BONUS VIDEO: 

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas