Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
Влада Србије

Ове ЖЕНЕ налазе се на челу 10 министарстава у СРБИЈИ (ФОТО)

Ово су жене које чине Владу Србије.

1603713104_1.jpg
Фото: Танјуг
Oglas

Нова Влада Србије имаће 21 министарство, али оно што је посебно привукло пажњу јесте да ће половина министара бити припаднице женског пола, на челу са премијерком Аном Брнабић  која је прва жена на месту Председника Владе Републике Србије. Премијерки Брнабић је ово други мандат. 

Фото: Танјуг

Србија је сада међу првих 10 земаља које су уједначене по родној равноправности.

Прочитајте још: Шта говори избор ХАЉИНЕ Меланије Трамп на последњој председничкој дебати? (ФОТО)

Анђелка Атанасковић -  Министарство привреде

Дипломирала је на Машинском факултету Универзитета у Београду, одељења у Краљеву. Проглашавана је за најбољег менаџера југоисточне Европе 2016. године, жену године у региону, а припала су јој бројна признања регионалних и републичких привредних комора. Цео радни век провела је у привреди и једној компанији.

Фото: Танјуг

 Ирена Вујовић - Министарство заштите животне средине

Завршила је основне и мастер студије на Факултету за међународну економију Мегатренд универзитета. Од 2015. године је на челу Савета за родну равноправност, заменица је председника Савета за права детета и политички је представник Београда у мрежи великих европских градова (Еуроцитиес). У јуну 2016. изабрана је за председницу општине Савски венац.

Фото: И. Маринковић

Зорана Михајловић - Министарство рударства и енергетике

Дипломирала је на Економском факултету Универзитета у Београду, на смеру за спољну и унутрашњу трговину. На истом факултету завршилс је и докторат из области енергетике и привредног развоја. Од 2014. године била је потпредседница владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, а пре тога од 2012. министарка енергетике, развоја и заштите животне средине. Ауторка је и коауторка четири књиге из области енергетике и одрживог развоја.

Фото: И. Маринковић

Прочитајте још: РУСКИЊА се удала у венчаници која је ДОКАЗ да класици НЕ ИЗЛАЗЕ ИЗ МОДЕ (ФОТО)

Татјана Матић - Министарство трговине, туризма и телекомуникација

Дипломирала је на Филолошком факултету Универзитета у Београду и стекла звање професора српског језика и књижевности. Постављена је 2012. године за Државну секретарку Министарства спољне и унутрашње трговине и телекомуникација . А у периоду од 2007. до 2012. године обављала је функцију секретара Министарства рада и социјалне политике.

Фото: Тањуг/ Филип Каринчанин

Гордана Чомић - Министарство за људска и мањинска права и друштвени дијалог

По занимању је дипломирани физичар и од 1984. до 1999. године била је асистент на Факултету техницких наука, Универзитета у Новом Саду.  У скупштинском сазиву од 2008. била је потпредседница Народне скупштине, као и у сазивима 2012-2014. и 2014-2016. године.

Фото: Тањуг/Раде Прелић

Маја Поповић - Министарство правде

Завршила је Правни факултет у Београду, школовала се и усавршавала у иностранству, радила у адвокатури, а у својој 26 години била је и судија Првог општинског суда у Београду и то најмлађи икада изабран у нашој земљи. Током службе у БИА, радила је у Управи за међународну сарадњу, Управи за људске ресурсе, системско правне, имовинске и стамбене послове, да би потом била и шеф кабинета директора Безбедносно-информативне агенције (БИА).

Фото: И. Маринковић

Прочитајте још: Супруга Лидија испратила Мила Ђукановића у прошлост у ВЕЛИКОМ СТИЛУ (ФОТО)

Дарија Кисић Тепавчевић - Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања

Широј јавности постала је позната од марта ове године као члан републичког Кризног штаба за сузбијање заразне болести ковид 19. Дипломирала је, докторирала и магистрирала на Медицинском факултету у Београду. Ванредни је професор на Катедри епидемиологије Медицинског факултета Универзитета у Београду.

Фото: Тањуг

Маја Гојковић - Министарство културе и информисања

Дипломирала је на правном факултету Унивезитета у Новом Саду. Од 2004. до 2008. године била је градоначелница Новог Сада, прва жена у историји на тој позицији у Новом Саду. Постаје председница Народне скупштине Републике Србије 2014. године.

Фото: И.Маринковић

Јадранка Јоксимовић - Министарство за европске интеграције

Дипломирала је на Факултету политичких наука на смеру Међународни односи. Каријеру је започела као демонстратор на Факултету политичких наука. У мају 2012. године изабрана је за народног посланика у Народној скупштини Републике Србије са листе Српске напредне странке. У Скупштини Србије обављала је дужност председника Одбора за контролу служби безбедности.  За министра без портфеља задуженог за европске интеграције у Влади Републике Србије први пут је изабрана 27. априла 2014. године. Формирањем Министарства за европске интеграције, 2017. године, Јадранка Јоксимовић је изабрана на функцију министра за европске интеграције у Влади Републике Србије.

Фото: Тањуг/Раде Прелић

Прочитајте још: Жена о чијем изгледу СРБИЈА прича: ево како је НЕКАДА изгледала ДР ДАРИЈА КИСИЋ ТЕПАВЧЕВИЋ (ФОТО)!

Марија Обрадовић - Министарство државне управе и локалне самоуправе

Завршила је Педагошку академију у Крушевцу и Учитељски факултет у Београду. Пре уласка у политику, бавила се новинарством и била је уредница у РТВ Крушевац и РТВ Краљево. За потпредседницу Српске напредне странке изабрана је 2016. године.

Фото: И. Маринковић

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas