· · Коментари: 0
САВЕТ

Ако вас партнер стално оптужује, урадите следећу ствар

Сигурно сте више пута били изневерени, оптужени за нешто што нисте урадили или је неко, пак, покушао да направи жртву од вас.

1632129118_Depositphotos_243761030_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Када вам се то догоди, најважније је да преузмете контролу над ситуацијом јер у великој мери исход може зависити искључиво од вас. Тада пред собом имате три могућа сценарија, а ви одаберите онај који вам највише одговара, саветују стручњаци.

Прочитајте још: Кетрин Зита Џонс испратила ћерку на колеџ, па у купаћем вежбала хулахоп (ФОТО)

Можете напустити ситуацију

Када доживите непријатност, запитајте се да ли можете да превазиђете такву ситуацију или да једноставно дигнете руке од тога? Рецимо, може се десити да вас најбољи пријатељ изда. Шта ћете урадити? Тада често играмо улогу жртве и на неки начин омаловажавамо себе. Када одбијамо да напустимо ситуацију, настављамо да будемо жртва, што није добро за нас.

Прочитајте још: Припремите два јесења комада гардеробе: Ко би рекао да ће се носити дању? (ФОТО)

Промените ситуацију

Ако вас неко повреди, немојте чекати да се ситуација или особа саме од себе промене. Размислите што можете да урадите како би околности постале боље по вас. Ако не можете променити особу, увек можете утицати на ситуацију.

На пример, уколико ваш партнер превише конзумира алкохол и због тога се понаша лоше према вама. Поставите границе, не допустите да будете жртва његових грешака. Повратите своју моћ дајући му до знања шта је прихватљиво, а што недопустиво понашање. Не можете променити друге, али можете утицати на њихово понашање мењајући начин на који они разговарају с вама.

Прочитајте још: Не ваља бити препаметан! Три разлога зашто мудрице упропаштавају живот

Прихватите ситуацију

Иако је тешко, то је најбоље што можете да учините. Прихватите да је оно што је довело до одређеног догађаја лоше, оставите то иза себе и крените даље. Највећи дар који имате је садашњи тренутак. Чим промените размишљање, више нећете преузимати улогу жртве. Када дође до тога, имаћете контролу над својим мислима и поступцима и ваше реакције ће бити другачије, што ће утицати и на ваш живот.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.