Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗАНИМЉИВО

Не ваља бити препаметан! Три разлога зашто мудрице упропаштавају живот

Висок коефицијент интелигенције представља велику предност, али стручњаци сматрају да постоји више разлога зашто није увек добро бити превише паметан.

1630749810_shutterstock_213249220.jpg
Фото: Шатер
Oglas

Ови људи често више размишљају, него што су усмерени на своја осећања. Емоције углавном исказују на вербалан начин, док их мање интелигентни изражавају кроз физичке реакције, ударањем, трчањем, вриштањем, плакањем, плесом или скакањем од среће. Тако емоције интелигентних људи остају заробљене у њима.

Прочитајте још: Кетрин Зита Џонс испратила ћерку на колеџ, па у купаћем вежбала хулахоп (ФОТО)

Од паметних се очекује да буду најбољи

Научници не могу тачно да одреде како су емоционалне и когнитивне способности повезане, али су утврдили да паметни људи не морају да се ослањају на емоционалне вештине како би решили проблеме.

Од интелигентних се увек очекује да буду најбољи у свему. Зато често осећају притисак друштва и немају с ким да разговарају о својим слабостима, проблемима и несигурностима.

Знају шта не знају
Суперинтелигентне особе су често свесне тога да много тога не знају. Овакво запажање је добро, али може бити и фрустрирајуће јер чим више учите, знаћете колико још тога морате да научите.

Паметној деци није лако

Није лако ни деци са високим коефицијентом интелигенције јер родитељи превише очекују од њих. Очеви и мајке су често фокусирани на то чиме ће се бавити у животу, уместо да се усредсреде на оно шта су њихова деца сада.

Прочитајте још: ГЛАМУР У СЕПТЕМБРУ! Деца славних кренула у гимназију, а школарина је као стан у Београду: За њих година кошта 76.000 ЕВРА! (ФОТО)

Паметни људи неретко имају осећај да могу све да реше с мање труда него остали. Али висок степен интелигенције не води увек до успеха, већ може да постане проблем људима који су свесни колико су паметни, тврде научници. Они сматрају да не морају да раде напорно како би у нечему успели и никад не развију добру радну етику.

Када примете грешку направе проблем

Такође, када интелигентан човек примети да је неко рекао нешто нетачно, тешко му је да сузбије потребу за појашњавањем ствари или исправљањем грешке. Али треба да буде свестан да други могу да се увреде због тога и да тако ризикује да изгуби пријатеље. Уколико исправљате људе сваки пут, могу да престану да се друже или разговарају са вама.

Прочитајте још: Припремите два јесења комада гардеробе: Ко би рекао да ће се носити дању? (ФОТО)

Заједничка особина интелигентних је губљење превише времена на размишљање и анализирање. Они покушавају да свему дају егзистенцијални смисао, па се стално налазе у зачараном кругу. Углавном покушавају да нађу одговоре на питања на која још нико није успео. Проблем настаје и приликом доношења одлука. Паметни људи тада анализирају све могуће последице, па се може десити да на крају не донесу никакву одлуку.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas