· · Komentari: 0
SAVET

Ako vas partner stalno optužuje, uradite sledeću stvar

Sigurno ste više puta bili iznevereni, optuženi za nešto što niste uradili ili je neko, pak, pokušao da napravi žrtvu od vas.

1632129118_Depositphotos_243761030_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

Kada vam se to dogodi, najvažnije je da preuzmete kontrolu nad situacijom jer u velikoj meri ishod može zavisiti isključivo od vas. Tada pred sobom imate tri moguća scenarija, a vi odaberite onaj koji vam najviše odgovara, savetuju stručnjaci.

Pročitajte još: Ketrin Zita Džons ispratila ćerku na koledž, pa u kupaćem vežbala hulahop (FOTO)

Možete napustiti situaciju

Kada doživite neprijatnost, zapitajte se da li možete da prevaziđete takvu situaciju ili da jednostavno dignete ruke od toga? Recimo, može se desiti da vas najbolji prijatelj izda. Šta ćete uraditi? Tada često igramo ulogu žrtve i na neki način omalovažavamo sebe. Kada odbijamo da napustimo situaciju, nastavljamo da budemo žrtva, što nije dobro za nas.

Pročitajte još: Pripremite dva jesenja komada garderobe: Ko bi rekao da će se nositi danju? (FOTO)

Promenite situaciju

Ako vas neko povredi, nemojte čekati da se situacija ili osoba same od sebe promene. Razmislite što možete da uradite kako bi okolnosti postale bolje po vas. Ako ne možete promeniti osobu, uvek možete uticati na situaciju.

Na primer, ukoliko vaš partner previše konzumira alkohol i zbog toga se ponaša loše prema vama. Postavite granice, ne dopustite da budete žrtva njegovih grešaka. Povratite svoju moć dajući mu do znanja šta je prihvatljivo, a što nedopustivo ponašanje. Ne možete promeniti druge, ali možete uticati na njihovo ponašanje menjajući način na koji oni razgovaraju s vama.

Pročitajte još: Ne valja biti prepametan! Tri razloga zašto mudrice upropaštavaju život

Prihvatite situaciju

Iako je teško, to je najbolje što možete da učinite. Prihvatite da je ono što je dovelo do određenog događaja loše, ostavite to iza sebe i krenite dalje. Najveći dar koji imate je sadašnji trenutak. Čim promenite razmišljanje, više nećete preuzimati ulogu žrtve. Kada dođe do toga, imaćete kontrolu nad svojim mislima i postupcima i vaše reakcije će biti drugačije, što će uticati i na vaš život.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.