Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
СТИЛ

СТРУЧЊАЦИ ТВРДЕ: Ово су разлози због којих вам се живот ПОТПУНО МЕЊА у 36. години

Док у двадесетим мислимо да смо неуништиви и најважнији нам је добар провод, лекари кажу да се баш у 36. години драстично мења наш поглед на стил живота

1647344844_zena.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Управо с 36 година постајемо свеснији смртности и мењамо животни стил на боље, потврђено је студијом британског медицинског центра Спире Бристол.

Прочитајте још: Због ОСВЕТЕ бившем дечку, одлучила се на ОВАКАВ корак и сада напокон ужива у животу (ФОТО)

Међу 2.000 испитаника показало се да око 56 одсто њих намерно игнорише знакове који указују на то да би требали водити здравији живот. Главни мото им је "живети за тренутак", али се трећина око 36. године ипак запита је ли то паметна одлука. Они који одлуче да живе здравије и одговорније обично су се нашли у ситуацији да им се блиска особа разболела или су и сами имали неке лоше налазе.

На првом месту скале разлога за промену животних навика је одраз у огледалу и чињеница да су почели старити

Затим следе лоши здравствени налази, смрт блиске особе, упозорење лекара, гледање фотки из млађих дана, блиска особа која се разболела, емисије које се баве лошим и добрим прехрамбеним навикама, негативни коментари околине о начину исхране и рекламе. Након тог шокантног тренутка долази дефинитивна одлука о квалитетнијем живету, а најчешће то буде здравија прехрана и мање уживања у разним пороцима попут алкохола.

Водитељ центра Спире Бристол, Роб Андерсон, објашњава за Даилy Маил да и мале промене на боље јако утичу на дуговечност те се исплати уложити труд у здравији начин живота. Додаје да је посебно важно заувек усвојити нове навике јер се многи опет лако опусте и врате начину живота за тренутак.

Прочитајте још: Откривамо: Којих 5 СТВАРИ УВЕК РАДИ МУШКАРАЦ када му је заиста стало до вас?

Томе сведочи и податак да сваки седми испитаник рађе бира лагоднији живот, макар то дугорочно негативно утицало на здравље и дуговечност.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas