· · Number of comments: 0

Домаћице откриле ТАЈНУ: Уз овај трик очистићете ПАПРИКЕ брзо и једноставно

Стари трик српских домаћица ће вам олакшати посао спремања зимнице

1662989453_fire-g09dc60108_1920.jpg
Фото: Пиxабаy

Сезона прављења зимнице само што није почела, а искусне домаћице се и те како припремају за то. За почетнике који први пут праве ајвар или друге ђаконије од паприке, скидање кожице може бити права ноћна мора.

Али уз овај мали трик, тај ће део посла постати незамисливо лаган. Тајна је у томе да печене паприке одмах након вађења са печења треба покрити или везати у најлонску кесу.

Можете их убацити у дубоку чинију и прекрити пластичном фолијом или ставити у лонац па прекрити поклопцем. Исти је резултат и ако их затворите у пластичну кутију за храну.

Прочитајте још: Направите омиљену ЗИМСКУ ПОСЛАСТИЦУ по ТРАДИЦИОНАЛНОЈ рецептури: КОМПОТ који ће сви укућани обожавати (ВИДЕО)

Паприке ће испустити вишак течности и паре, што омекшава кожицу и омогућава вам да је огулите без муке. Можете их гулити прстима или папирнатим кухињским убрусом ако се бринете да ће вам на кожи остати мрље. Ако желите задржати арому дима, паприке гулите у посуди у коју сте сипали воду.

Паприке не треба држати поклопљеним дуго, него тек толико да се охладе, довољно да их можете држати у руци а да се опечете. Просечно је то око 15 минута за мање количине, односно око пола сата за нешто већи број паприка.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Post a Comment
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.