· · Коментари: 0
НЕПРАВДА

Мајке двоје деце су ОРГАНИЗОВАНИЈЕ од мушкараца, али имају ОВАЈ проблем

За даме које се брину да заснују породицу уверене да би то био крај њиховог пуног пословног живота, стиже добра вест од научника.

1607759136_Depositphotos_153066410_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Америчка студија која је спроведена на тему "Родитељство и продуктивност високо обучених радника" показала је да рађање детета не утиче на продуктивност жена и да им велики професионални успеси често стижу баш када се остваре у улози мајке.

Прочитајте још: ВРЕМЕ ИЛИ НОВАЦ: Шта би вас учинило срећнијима?

Истраживање стручњака показало је да, када се породе, жене током прве године бебиног живота заиста нису толико заинтересоване нити способне да се посвете послу. Продуктивност жена у том тренутку опада за 15 до 17 одсто, али како малишан расте, ситуација се мења у мамину корист. Оне временом враћају менталну снагу и постају још продуктивније, јер успевају боље да испланирају дан и изнесу обавезе.

Годину дана после порођаја продуктивност жене, заиста, опада за најмање 15%.

Студија је показала да уколико се одлуче и за друго дете, тада постају још организованије и на радном месту постижу више него колегинице без потомства, којима наизглед понекад завиде, убеђене да им је све лакше у животу.

Оно што је охрабрило мајке јесте то што је овим истраживањем разбијена и предрасуда да је жена која има дете терет за фирму, јер то - како се веровало - значи да ће стално узимати слободне дане, односно одлазити на боловање и више размишљати о малишану него о пословним проблемима и идејама. Али за такав став више нема простора.

Прочитајте још: Питате се како су неки људи УВЕК СРЕЋНИ? Једноставно! Имају само ТРИ ЖИВОТНЕ НАВИКЕ

Међутим, оно што са рођењем детета, ипак, погађа женски пол, јесте финансијски губитак, јер им плата првих неколико година по порођају углавном не расте и ретко ко од шефова процењује да би требало да их постави на вишу позицију, па на унапређење махом не могу да рачунају. То се често осећа и 12 година након рођења детета, што зависи од климе у друштву и у компанији у којој су запослене.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.