· · Коментари: 0
50

ПЕТ доказа зашто је боље имати ПЕДЕСЕТ него 20 ГОДИНА!

Управо од педесете године живота људи досежу врхунац животне среће који ће, ако проживе, трајати све до 85, тврди најновија научна студија.

1603889676_pexels-photo-1322498.jpeg
Фото: Пексел

Ако сте давно или недавно угасили 50 свећица на торти, можда вам делује да сте већ све лепо проживели и да су пред вама само досадни пензионерски дани. Ипак, наука вас демантује: управо од педесете године живота људи досежу врхунац животне среће, који ће, ако поживе, трајати до 85.

Размислите, остварили сте се онолико колико сте могли, деца (ако их имате) су вас напустила, каријеру приводите крају и остајаће вам све више времена које ћете моћи да посветите себи. Ево како да их искористите на прави начин.

Прочитајте још: ИСТАНЧАН УКУС: Даме у зрелим годинама ове СИТНИЦЕ морате да поседујете

Маштајте

Ако сте у депресији због 50. рођендана, развеселиће вас прављење плана са жељама које ћете најзад остварити чим одете у пензију. То може бити занимљиво путовање и почните одмах да га планирате.

Обрадујте себе

Испуњавајте себи ситне жеље које можете одмах да оставрите. Купите елегантне ципеле, зар мора да постоји повод? Идите код козметичарке, ма идите и на спа викенд!

Здравље!
Нема изговора, посветите се здрављу. Вежбајте, ходајте, пазите шта једете. Доручкујте натенане!

Прочитајте још: СТАРИЈИ су СРЕЋНИЈИ од младих, јер знају ОВО

Организујте свој живот

И ви, вероватно, живите од данас до сутр, увек у трци са временом. Можда је време да полако спуштате лопту и одредите приоритете. Узмите кормило у своје руке и бродите полако. Зашто чувате дечију собу нетакнуту? Претворите је у радну собу за хоби.

Научите оно што сте одувек желели, нађите хоби који вас испуњава Фото: Пексел

Укључите се у активности

Сигурно постоји вајарски студио за почетнике или кројачки курс.Није увек циљ продаја, поклањајте своје креације за рођендане уместо да време трошите испред телевизора. Гајите зачине, па их сушите.

Прочитајте још: СА 66 ИСТА КАО СА 30: Лепа манекенка тврди да је КЉУЧ ДОБРОГ ИЗГЛЕДА у само ЈЕДНОЈ ствари (ФОТО)

Проширите видике

Осамосталите се. Научите да користите нове технологије. Читајте, пронађите нешто што вас покреће. Пријавите се за едукацију, предајте дипломски рад који вам је остао. Научите кинески!

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.