Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
СПАВАЊЕ

Постоји научно објашњење: Због чега сањамо да ПАДАМО и шта то заправо значи?

Психолози сматрају да се пад у сну може повезати са осећајем изневерености.

1637162136_shutterstock_229267837.jpg
Фото: Sutterstock
Oglas

Углавном су снови, али и ноћне море повезане са неким мање или више трауматичним искуством из стварног живота, и због тога многе ствари проживљавамо поново, док спавамо.

Неке нам се одигравају пред очима јасно, а друге кроз симболику, објашњавају психолози. Они такође сматрају да се узрок таквих снова крије у потиснутим страховима, и сличнним трауматичним искуствима.

Прочитајте још: Потребно је само да избројите до ТРИ: Једноставна, а моћна вежба дисања против НЕСАНИЦЕ

Сигурно вам се барем једном догодило да се тргнете из сна јер сте осетили да падате, након чега вам је срце убрзано лупало.

Психолози су дошли до закључка да сан у којем падамо треба повезати са ситуацијама у којима се осећамо изневерено и без довољне подршке.

Такав сан може се јавити и када смо генерално разочарани у живот, када се оконча емотивна веза или када нас пријатељ од којег то нисмо очекивали напусти.

У већини случајева, психолози овакав сан тумаче као "позив" из сопствене подсвести, како бисмо се суочили са својим емоцијама и како бисмо лакше превазишли доживљај напуштености.

 Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas