· · Коментари: 0
шминка

Савршено наношење МАСКАРЕ: Сви трикови на једном месту

Наношење маскаре само по себи делује као досадна и добро успостављена рутина

1622296389_Depositphotos_182154832_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Оне, како кажу, имају моћ да сваком погледу дају ону дубљу емоцију коју откријемо тек када се добро загледамо у нечије очи. Зато им ваља посветити много више пажње и најпре кренути од правилног избора маскаре. Шта год радите, увек се постарајте да имате свеже паковање маскаре у свом несесеру. Кључ за перфектно наношење шминке је знати када се отарасити старих козметичких производа, односно исккључити их из употребе на време.

Прочитајте још: МАСЛИНОВО УЉЕ као решење за суве пете: Потребна су само три корака

Тако би маскару морали мењати на отприлике свака три месеца, пре него јој дате шансу да се исуши. Уколико сте у фрци с временом а приметите да је маскара постала густа, лепљива и готово неупотребљива – додајте јој кап, две обичне или још боље ружине воде како бисте тек мало навлажили четкицу, а затим се баците у куповину нове чим пре.

При наношењу маскаре треба водити рачуна да се лаганим покретима премаже свака длачица на трепавици и то прецизно, како би се избегло стварање грудвица које су уједно и највећи непријатељ добром изгледу.

Жене са мањим очима требале би користити маскаре чије четкице имају мању површину а идеално би било и да су оне “мршавије” како бисте лакше постигли бољу дефинисаност и ефекат додатног издуживања. Дебеле четкице су, с друге стране, одличне у постизању бржег згушњавања али и бујности.

Прочитајте још: Три уља за брзо добјање БРОНЗАНОГ ТЕНА: Припремите се за сунчање

Стварање грудвица

Четкица се никада не треба пумпати горе/доле по туби већ је довољно тек благо увијање по унутрашњем ободу амбалаже како би се покупило сасвим довољно маскаре коју ћемо даље нежно нанети на трепавице.

А уколико случајно ипак дође до стварања досадних грудвица - не враћајте се корак уназад, већ сачекајте да се маскара осуши и најобичнијом чистом четкицом за зубе или чешљићем раздвојите слепљене длачице. Још један сјајан савет који би увек ваљало имати у виду јесте да се трепавице увек увијају пре наношења маскаре а никако касније, јер уколико имате навику да тако нешто радите на крају приче – ризикујете гужвање, размазивање боје по капцима као и евентуално ломљење трепавица.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 


 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.