Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
целулит

Три савета за разбијање целулита: Сада је ПОСЛЕДЊИ ТРЕНУТАК да кренете да их примењујете

Немојте чекати последњи тренутак

1648841205_profimedia-0159835027.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Често избегавамо да носимо краће ствари управо због целулита. Ако се на време не позабавите овим проблемом, то ћете га теже решити. Целулит настаје када поткожне масне ћелије отекну и крену да притискају везивно ткиво. Из тога следи закључак да, што мање масноће у организму имате, имаћете и мање целулита. Овај проблем не можете решити преко ноћи, потребна су истрајност и упорност.

1. Више воде и хране богате влакнима

Најпрепоручљивије би било да одрадите детоксикацију целокупног организма, посебно јетре и дебелог црева. Постоје бројни природни напици за детоксикацију, али за потпунији ефекат пожељно је избегавање кофеина, никотина, али и смањење уноса соли и масти. Хидратација је кључна, па гледајте да попијете бар 2л воде дневно. У свакодневни мени пожељно је да укључите храну богату  влакнима и хранљивим материјама, попут боровница, орашастих плодова, чија и ланеног семена, соје.. Када су житарице у питању придржавајте се оних од целог зрна као што су јечам, раж, просо, киноа. Свеже поврће је такође сјајан извор влакана.

Прочитајте још: ПЕТ ПОЗНАТИХ ДАМА СА АЛОПЕЦИЈОМ: Не бисте веровали које муке се крију иза "савршеног" изгледа (ФОТО)

2. Редовна физичка активност

Шетње, брзо ходање, вожња бицикла. јога само су неке од могућих активности. Уз правилну исхрану и редовно вежбање смањујете шансу за појаву наранџине коре. Вежбање сагорева масне наслаге, а посебно се препоручују вежбе које топе масне наслаге на ногама, будући да је то најчешћа регија појаве целулита код жена.

3. Масажа

Масажом ћете подстаћи циркулацију у одређеној регији. Масажа помаже у разбијању масних наслага. Дејство масаже можете појачати производима за пилинг или одређеним четкама. 

Важно је имати на уму да целулит врло вероватно не може у потпуности нестати, али можете се потрудити да буде што мање приметан!

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas