Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
РЕШЕЊЕ

Жене после 30. године се ВИШЕ ГОЈЕ, али постоји ЛАК начин да се то спречи

С годинама постаје све теже да скинете сувишне килограме, а да се они не врате.

1611570411_Depositphotos_33172053_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Многи су то осетили на својој кожи, али да ли сте се икада запитали зашто се с годинама лакше угојимо, шта се тада дешава?

Прочитајте још: Лепа Брена открила како је смршала 17 килограма: За доручак је јела само ову намирницу

- Постоји неколико разлога за ову омражену појаву, али највећи је губитак мишићне масе, који се са старењем догађа код сваког човека - каже др Керолин Аповијан, директорка Центра за нутриционизам и контролу телесне тежине у Бостону.

Део мишићне масе који је дефинисан најважнија је ствар која одређује брзину метаболизма. 
Мишићна маса
Другим речима, што је мишићна маса већа, то ћемо сагорети више калорија. Мишићна маса почиње да се смањује око 30. године, а убрзава се око 40. године.

- Ако не предузмемо нешто да заштитимо и изградимо ту дефинисану мишићну масу, нашем телу ће требати мање калорија да се угоји, метаболизам ће се успорити, а изгубљену мишићну масу замијениће масно ткиво - објашњава докторица.

Прочитајте још: Дијета из снова: Траје 3 дана, а главни састојак је сладак!(ЈЕЛОВНИК)

Уз ову појаву кривци за склоност гојењу и отежано мршављење како старимо су и хормоналне промене, повећана количина стреса и мањак сна, због све већих одговорности и обавеза.

Др Керолин Аповијан дала је три савета како да спречите смањење мишићне масе:

- Радите вежбе са теговима бар два пута неђељно, повећавајући с временом и тежину тегова и интензитет вежбања.

Намирнице богате протеинима
Једите храну богату немасним протеинима. Најбољи извори таквих протеина су јаја, риба, месо живинско месо и биљни производи попут леблебија, орашастог воћа и семенки.
Наспавајте се, јер сан омогућава телу да се опорави и мишићима да се обнове.

Такође је важно да не прескачете оброке, јер ћете у следећем оброку имати више калорија него што вам треба.

Прочитајте још: Имате СЛОБОДАН ДАН током дијете? Ево којих пет намирница ће спречити ПРЕЖДЕРАВАЊЕ

- Најбоље је јести чешће и то мање порције хране које садрже протеине и влакна. Ако једете редовно, имаћете енергије за тренинг снаге, метаболизам ће вам радити довољно брзо и нећете бити у искушењу да претерате с јелом - саветује нутриционисткиња Заклин Лондон.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas