· · Komentari: 0
INTERVJU

Neda Ukraden za MAGAZIN NOVOSTI: "Tek u zrelim godinama, kad raščistiš sa kompleksima i zabludama, možeš UŽIVATI u životu"

Sa pevačicom Nedom Ukraden razgovarali smo i o modi, fizičkom izgledu, estetskim operacijama, kao i o motivaciji koja je potrebna da bi se završila dva fakulteta.

1637075078_neda.png
Foto: Printskrin/Jutjub/TOXIC TELEVISION

Pevačica Neda Ukraden važi za jednu od najvećih estradnih umetnica na našoj sceni. Pored besprekorne karijere koja traje preko pedeset godina, pevačica se može ponositi i svojim izgledom na kojem joj mogu pozavideti i znatno mlađe koleginice.

Ove godine proslavila je 71. rođendan, i ponosno nosi epitet najpoželjnije bake. Kako i sama ističe, za sve je zaslužna genetika, zdrav način života, vežbanje i redukovana ishrana, ali i pozitivan odnos prema životu.

Pročitajte još: NJena karijera traje preko 50 godina, i zovu je "balkanska Tina Tarner": Znate li o kojoj PEVAČICI je reč? (FOTO)

Koja je tajna vašeg savršenog izgleda? Da li je u pitanju dijeta, zdrav način života ili naporni treninzi?

- Na ovo pitanje koje mi često postavljaju, jedino što mogu reći je da nema tajni. Sve što nastojim postići je da ovu zahvalnu građu, koju sam od majke nasledila, održim u što boljoj formi i da vodim računa o zdravlju pre svega. Dakle, ishrana, uglavnom mediteranska, vežbe koje radim redovno i negovana koža. Ono što je ipak najvažnije, to je duh, pozitivan odnos prema životu, porodici, poslu, prijateljima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Neda Ukraden (@neda.ukraden)

Mnoge žene se plaše godina i starosti. Da li je to ikada bio slučaj i sa vama?

- Godine ne krijem, ponosno ih ističem jer smatram da su mi dar od Boga i da sam srećna što sam ih dočekala. Ali one su hronološki broj i ne samo da nisu razlog za strah od starosti, nego su razlog za sreću, mir, razuman i koliko-toliko izbalansiran život, što je u mladosti gotovo nemoguće. Tek u zrelim godinama, kad raščistiš sa kompleksima i zabludama, možeš uživati u životu.

Svojevremeno ste izjavili da ste se stideli svojih atributa, a mnoge vaše koleginice daju bogatstvo kako bi ih imale. Kada ste prihvatili i zavoleli svoje telo?

- O tome vam i govorim - u mladosti sam bila što pod uticajem stranih idola, što modnih trendova i drugarica proporcija bitno drugačijih od onih koje sam ja imala. Jednostavno sam patila što nisam bila tako mršava, tako ravna, tako plava, kao što su one bile, i trebalo mi je mnogo vremena da zavolim svoju građu, svoje proporcije i svoje osobine. Nažalost, i sada se mladim devojkama nameću zastrašujući, gotovo karikaturalni izgledi i uzori koji su daleko od lepog i zdravog.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Neda Ukraden (@neda.ukraden)

Važite za jednu od najprirodnijih dama sa javne scene. Da li to znači da niste pristalica estetskih korekcija, ili nemate ništa protiv toga, samo niste želeli da odete "pod nož"?

- Svako želi da izgleda što lepše i da što duže zadrži mladost kože, pa i tela. To je potpuno dozvoljeno i svaki trud i muka koji se na to potroši mi je razumljiva. Ali biti neko sasvim drugi, biti karikatura sa formama koje nemaju veze sa vašim izgledom, pa ni proporcijama, izraz je ne samo loših estetskih trendova, nego lošeg psihičkog stanja duha koje neće moći ni ogromne grudi ni ogromne usne učiniti srećnom.

Koliko je važno mentalno zdravlje za celokupan izgled? Na koji način se vi nosite sa problemima, s obzirom na to da uvek izgledate zadovoljno, nasmejano i raspoloženo?

- Zrelost donosi i više pameti, pa tako čovek sa godinama nauči da pravilno izbalansira prioritete, i ne opterećuje se glupostima koje su mu nebitne. Porodica i dom su moj najveći uspeh, razlog i smisao mojih napora, rada, želja i mog zadovoljstva. Posao koji volim i u kojem i dalje uživam su takođe razlog da budem srećna i ponosna.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Neda Ukraden (@neda.ukraden)

Tokom višedecenijske karijere menjali ste svoj stil i prilagođavali ste se trendovima. U čemu ste se osećali najlepše?

- Svako vreme sa stilovima i muzičkim i modnim je bilo lepo na svoj način. Muzika se kao i društvo menjala, pa je potrebno da se čovek prilagođava, ako želi da ima uspeha i da traje. Meni je pošlo za rukom da sa drugačijim, mlađim i talentovanim saradnicima nađem tu neophodnu aktuelnost u pesmama, temama, produkciji.

Postoji li neki komad garderobe koji je možda izašao iz mode, a vi biste voleli da se vrati?

-  Volim taj ženstveni stil dobro krojene haljine sa mantilom ili sakoom kao set - komplet koji, čini mi se, svakoj ženi daje taj damski "look". Iako nije aktuelan sada, sigurna sam da nikad nije pogrešno obući ga.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Neda Ukraden (@neda.ukraden)

Pored toga što imate uspešnu karijeru, vi ste jedna od najobrazovanijih estradnih umetnica. Da li ste se ikada u životu pokajali što se niste bavili poslovima za koje imate diplomu?

- Obrazovala sam se za sasvim druga zanimanja - i pravo i engleski jezik pružali su mi velike mogućnosti za različite poslove - od advokature do diplomatije, međunarodnih organizacija, itd. Ali muzika, koja je bila moj hobi, ispunila je ceo moj život i postala moje glavno zanimanje.

Na koji način ste uspeli da završite čak dva fakulteta?

- Studirala sam jer sam to želela, jer sam odrasla u kući u kojoj su me učili da budem školovana, obrazovana i da imam siguran, stabilan "hleb u rukama". Nije bilo nimalo jednostavno biti na koncertima, i vraćati se na predavanja, kolokvijume, ispite. Ali ako znaš da možeš, onda jedino to želiš - da završiš i da ne razočaraš ni sebe ni svoje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Neda Ukraden (@neda.ukraden)

Na čemu ste u životu najviše zahvalni i čime se najviše ponosite?

- Zahvalna sam jer imam porodicu koja me čini srećnom, posao koji radim sa uspehom i veseljem, i što imam  bogat, drugačiji život pun lepih ali i ružnih, ponekad tragičnih momenata, koji upravo daju inat i snagu da se izdrži, da se odupre i nastavi dalje.

Da li radite na novim pesmama i da li ćete publiku obradovati jednim velikom koncertom, ili možda turnejom, kada se pandemija završi?

- Letos sam izdala album sa 13 pesama i 13 video-spotova. To je u ovom strašnom vremenu izuzetan uspeh i podvig. Očekujemo svi da se ovo ludilo od korone, nerada, nervoze i bolesti konačno smiri i da popusti, pa da živimo kao što smo to pre pandemije radili.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Neda Ukraden (@neda.ukraden)

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.