· · Komentari: 0
novogodišnji intervju

"Film koji je ljude podsetio na dušu": Petar Benčina o nezaboravnoj 2021. godini za Magazin novosti

Petar Benčina o aplauzu koji posebno pamti, prvom sećanju na Novu godinu i donetim odlukama.

1640869735_index.jpg
Foto: Nebojša Babić

Glumac, Petar Benčina, u 2021. godini definitivno je ostavio veliki trag na dramskoj sceni Srbije, a i mnogo šire. Dotakao je srca miliona koji su pogledali film "Toma", maestralno odigravši ulogu doktora Alekse Hadži-Popovića. Svoju glumačku notu pružio je u najpopularnijim serijama, kao i na pozorišnim daskama.

Petar je ove godine postao i šef klase na glumi na Fakultetu dramskih umetnosti, a o tome šta je još obeležilo njegovu godinu govori za Magazin novosti:

  • Po čemu ćete pamtiti 2021. godinu?

Pamtiću je po mnogo čemu. Intenzivna godina koja je imala puno velikih događaja. Nosila je sa sobom stvari koje nikada neću zaboraviti. Ove godine otišao je sa ovog sveta čovek koji je meni i mojoj porodici bio najvažniji stub, čvrstina i ujedno mekota, ljubav koja nas je nežno i beskompromisno gradila kao ljude - moj deda. Imao sam film i ulogu koju posvećujem njemu. Film koji je ljude vratio sebi, koji ih je podsetio na dušu. Postao sam šef klase na glumi, na našem Fakultetu dramskih umetnosti. To je nešto što je veliki izazov i odgovornost.

  • Koji novogodišnji poklon pamtite?

Sanke koje mi je napravio deda. Bile su najbolje koje smo imali moji drugari i ja.

  • Koju ste knjigu, pesmu i film otkrili u ovoj godini, a da su ostavili najjači utisak na vas?

Film beloruski, "Idi i gledaj", a knjiga Bob Dilan, "Hronike"

  • Prvo sećanje na Novu godinu iz detnjstva?

Kamin, mama, tata, brat i ja..jelka...Mislim da sam imao 3 godine

  • Koji aplauz posebno pamtite?

Pa možda posle premijere filma "Toma" u Sava Centru.To je nešto što je bilo neopisivo.

  • Film "Toma" definitivno je obeležio ovu godinu, u potpunosti je osvojio Srbiju, a možemo reći i mnogo šire, kada sada sumirate utiske, šta ste naučili o sebi tokom putovanja zvanog "Toma"?

Sigurno mnogo toga ,ali još je sve preblizu da bih mogao to i da definišem.

  • Da li pravite novogodišnje odluke i koje su Vaše za narednu godinu?

Plan mi je da nađem vremena makar duplo više za odmor nego prethodne godine.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.