· · Komentari: 0

17. juna stiže nam RETROGRADNI SATURN: Doneće IZAZOVNE PROMENE, a astrolozi otrivaju šta sve možete da očekujete

Kako će retrogradni Saturn uticati na horoskopske znake?

1686318354_shutterstock_598786217.jpg
Foto: Shutterstock

Saturn počinje da se kreće retrogradno od 17. juna do 4. novembra 2023. po prvi put otkako je ušao u znak Riba. Dok Saturn putuje retrogradno, on nas vodi da pogledamo svoje prošle postupke i vidimo gde smo izbjegli ili možda zaboravili da preuzmemo odgovornost ili postavimo granice. Kao naš glavni učitelj, Saturn se osvrće na proteklih nekoliko meseci, proveravajući da li smo uradili svoj domaći zadatak i prihvatamo li ponuđene lekcije.

Saturn počinje da se kreće retrogradno od 17. juna do 4. novembra 2023. po prvi put otkako je ušao u znak Riba. Saturn provede oko šest meseci u godini retrogradno, ali ova retrogradnost je posebno značajna jer je to prvi put da će se Saturn kretati retrogradno kroz Ribe otkako je ušao u ovaj znak još u martu. Osim toga, samo nekoliko sati nakon što se Saturn otisne na svoje podzemno putovanje, dešava se mladi Mesec u Blizancima, koji će pojačati početnu energiju ovog retrogradnog kretanja.

Saturn je učitelj Zodijaka

Saturn se smatra glavnim učiteljem Zodijaka. Donosi neke izazovne lekcije, ali one nas potiču da rastemo i dosegnemo najveći mogući potencijal. Kad god je Saturn aktivan, može doneti oštra buđenja, ali i mnoge nagrade ako smo voljni pristupiti i obaviti posao.

Saturn nas vodi da preuzmemo odgovornost za svoje živote, prihvatimo svoje postupke i odluke i naučimo kako da postavimo granice. To je vrlo jednostavna, crno-bela energija koja nas inspiriše da budemo ambiciozni, visoko ciljamo i nadmašujemo se u svemu što nam je suđeno. Saturn takođe može da predstavlja probleme s muškom energijom, figurom oca ili s autoritetom.

Dok Saturn putuje retrogradno, on nas vodi da pogledamo svoje prošle postupke i vidimo gde smo izbegli ili možda zaboravili, da preuzmemo odgovornost ili da postavimo granice. Kao naš glavni učitelj, Saturn se osvrće na proteklih nekoliko meseci, proveravajući da li smo uradili domaći zadatak i prihvatamo li ponuđene lekcije.

Vraćamo se u prošlost

Možda ćemo pronaći događaje iz prošlosti od ožujka/marta 2023. koji se ponovno pojavljuju kako bismo ih mogli ponovno proceniti. Problemi oko naše kreativnosti, ograničenja i blokada ili našeg emocionalnog zdravlja takođe mogu isplivati na površinu.

Saturn želi da budemo odgovorni za svoje postupke i život koji želimo voditi. Ako stvari ne idu kako želite, Saturn vas tera da se suočite i gura vas da poduzmete korake potrebne da svoj život pomaknete na bolje mjesto.

Retrogradni Saturn može značiti da nastupa i spora energija, tako da to može biti proces koji zahteva strpljenje i vreme. Možemo se osećati zaglavljenim ili nesigurnim kako dalje, ali taj osećaj zaglavljenosti pojavljuje se samo zato što treba da si damo vremena da dođemo do srži problema.

Tokom retrogradnog Saturna, ako se osećate zaglavljenim, to je zato što vam je suđeno da se usresredite na to gde se trenutno nalazite.

Dok Saturn putuje retrogradno kroz prvih 7 stepeni Riba, možemo primetiti teme koje se tiču kreativnosti i kreativnih blokada, odgovornosti i zrelosti, stvaranja granica, duhovnih uvjerenja, mentalnog zdravlja.

Iako put do toga može biti težak, kada obavljamo Saturnov posao, često otkrivamo kako otključavamo nove potencijale, dostižemo novi nivo zrelosti i primamo nagrade. Zapravo, kada Saturn ponovo krene direktno, mogli bismo doživeti nagradu za sav naš trud.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.