Oglas
· · Komentari: 0

LJubavni horoskop za jul 2023: Čija će se ljubav učvrstiti, a koga čekaju nova poznanstva u VRELIM DANIMA?

Evo šta vas očekuje na ljubavnom planu ovog meseca

1688029043_profimedia-0056198849-PAR-LETO.jpg
Photo: Profimedia
Oglas

Ovan 

Ako su stvari između vas i vašeg partnera nedavno dostigle kritičnu tačku, vaša veza tokom ovog perioda može proći kroz promenu – da biste prihvatili nove aspekte svog odnosa, potrebno je da održavate komunikciju i izbegnete krajnosti. Nemojte postavljati stvari u stilu „sve ili ništa“, već kao fazu i proces, kroz koji treba zajedno da prođete, da nešto važno naučite i produbite svoj odnos. Oduprite se iskušenjima koja vode u traženje krivca, kažnjavanje uvređenim ćutanjem, manipulaciju, kontrolu i posesivnost. Udružite se u krizi, razmišljajte pojedinačno, razmišljajte zajedno, delite osećanja, utiske, strahovanja i identifikujte autentične međusobne potrebe, to će održati vaš brod na kursu kroz opasne vode. 

Ako ste sami, ovo je dobar period za zabavljanje – Venera je na vašoj strani i pomaže da upoznate nekog posebnog. Magija je u toku, a da bi proradila, vi treba da slušate svoje telo, svoju intuiciju i osećaj i da razlikujete impulse i fascinaciju od vrednosti koje možda ne ostavljaju snažan prvi utisak, ali su temelj na kome se može graditi stabilna veza. Možda ste u iskušenju da se prepustite avanturi, ali to nije ono što tražite i što želite, a jeste nešto što može udaljiti od vas osobu koju možda još niste primetili, ali je ona primetila vas i posmatra vas sa strane. Napravite joj mesta da vam se približi! 

Bik 

U dugim i bračnim vezama, Bikovima predstoji preporod – energija se pokreće i ako ste već počeli da primećujete da vam rutina, navike i dinamika koju poznajete (i visoko cenite) postaje zamorna i da se dosađujete, ovo osećanje će brzo ispariti u kovitlacu uzbudljivih aktivnosti. Možda je došlo na red krečenje, preuređenje doma, selidba ili drugi veći radovi vezani za kuću i porodicu, možda krećete na odmor ili pokrećete zajednički posao… U svemu što radite zajedno, upućeni ste jedno na drugo, oslanjate se jedno na drugo, savetujete i dopunjavate, tako da ćete biti presrećni – vratiće vam se onaj osećaj da ste odličan tim i da ste bolji zajedno nego svako pojedinačno, koji je izbledeo. Nove veze su prožete strašću i željom za zajedničkim doživljajima i odličan je period za dublje povezivanje i stvaranje zajedničkih uspomena. 

Sami Bikovi su vrlo vatreno i avanturistički raspoloženi – vaša harizma je snažna, privlačnost magnetska i brojne su mogućnosti da se nađete u pravim trenucima na pravim mestima i budete zapaženi od pravih osoba. Ne morate izabrati nekog, može vam biti dovoljno da osećate da je leto puno života i da je život lep i uzbudljiv, a ako vas neko posebno privuče, ili poželite da nekoga posebno privučete, budite romantični – sjaj zvezda vam pruža podršku na svaki način! 

Blizanci 

Uticaj Venere donosi harmoniju u partnerskim odnosima i ako ste prošli kroz period sukoba i nezadovoljstva, sada je vreme za veće razumevanje, dublje povezivanje i opuštanje. Inspirisani ste da pronađete nove načine rešavanja problema, kao i da bolje postavite granice i da poštujete partnerove – i sve to će se odvijati bez napora. Izjave ljubavi, snažna osećanja i romantika obeležiće ovaj period. Iskoristite svaki dan jula da osnažite i produbite svoj odnos, da proterate dosadu sa vaše teritorije i uključite svoj šarm, koji sve olakšava i oplemenjuje. Ipak, ne preterujte sa inspirativnim oduševljenjem, da ne obeshrabrite partnera, koji može osećati da vam nije dorastao na tom putu i može pomislite da vam je dosadan. 

Ako ste sami, planetarna energija vas dovodi u dublji i bliskiji kontakt sa sopstvenim osećanjima i potrebama i možete osećati romantični polet i oduševljenje. Putovanje na egzotično mesto vas može posebno inspirisati i doneti zanimljiva poznanstva, koja ćete želeti da održite i produbite. Ukoliko osećate da ste na ivici životne promene, to je zaista tako – ne dozvolite da vas uhvati vrtoglavica i da vas strah od neizvesnosti spreči da joj se prepustite. 

Rak 

Snažan uticaj planeta usmeriće vašu pažnju na negovanje i produbljivanje partnerskog odnosa – osećate više odgovornosti, privrženosti i vezanosti, pa ćete biti odlučniji u svom pristupu ljubavi. Vaša osećanja postaju zrelija i stabilnija i spremni ste da napravite ustupke i kompromise neophodne da biste prišli bliže voljenoj osobi i ostvarili duboko razumevanje i povezanost. Možda će biti potrebno malo vremena da se partner opusti i ozbiljno shvati vaša nastojanja, i biće potrebno malo više dokaza ljubavi nego što ste do sada pružali. Malo luksuza u zajedničkom uživanju može učniti čuda za osnaživanje vašeg odnosa! 

Ako ste sami, možete se nositi sa osećanjem sukoba duboko u sebi – vaše želje mogu biti suprotstavljene vašim mogućnostima, a vaše potrebe daleko od vaših želja. Da biste uspostavili sklad u sebi i izbegli ljubavno razočaranje koje donose površne i prolazne zaljubljenosti, potrebno je da osnažite svoje samopouzdanje i pokažete samopoštovanje. Ne pristajte na manje od onog što zaslužujete, ali odbacite težnju za savršenstvom, jer sve možete delovati nedovoljno i bledo, mereno nerealnim i bajkovitim merilima. Otvorite se da upoznajete ljude i prihvatate ih onakve kakvi su, sa svim njihovim manama i vrlinama. Univerzum vam šalje privlačnu, harizmatičnu osobu, ali ne da vas spase i preobrati, već da podelite iskustva i zajedno napredujete. 

Lav 

Biće vam potrebna podrška, oslonac i razumevanje, koje partner neće znati na koji način da vam pruži, ukoliko mu to jasno ne saopštite ili pokažete. Vreme je za iskrene i duboke razgovore, poveravanje nada i strahova, otkrivanje slabosti i slepih uglova i međusobno dublje razumevanje i prihvatanje. Okrećući se partneru kao najboljem prijatelju i najvećem osloncu, možete otkriti svoju ranjivost na način koji ste do sada prikrivali, a partner vam može pružiti mnogo više od onog što očekujete. Prolazeći kroz neku vrstu krize, udružićete se i povezati, a hemija će učniti ostalo i razgoreti ljubavni žar u buktinju, koja će dugo osvetljavati vaš zajednički put. 

Ako ste sami, možete osetiti plimu energije i realnu ličnu moć, da privučete adekvatnu osobu u svoj život. Međutim, nećete želeti da se služite svojim zavodničkim šarmom, već da budete viđeni, shvaćeni i prihvaćeni takvi kakvi ste i preuzećete pasivnu i strpljivu ulogu, koja nije karakteristična za vas. Imate sve razloge da budete zadovoljni sobom, jer ste mudriji i promišljeniji nego što ste bili, a Univerzum će nagraditi vaše strpljenje. Ovog puta, vi ćete biti zavedeni i privučeni, a osoba koja vas „odabere“ smatraće da je imala mnogo sreće i pitaće se čime je to zaslužila. 

Devica 

U ovom periodu možete osećati potrebu za malo više ličnog prostora i vremena za sebe i za druge ljude u svom životu, osim partnera. U dugoj vezi neće biti nesporazuma, partner vas verovatno dovoljno poznaje i ne smetaju mu vaši usamljenički momenti i potreba da se posvetite istraživanju svoje dublje prirode, ili svojim društvenim obavezama i održavanju prijateljstava, timskih i poslovnih kontakata. Ali u novim vezama morate biti taktični, jer ne znate da li partner ima iskustva sa ovakvom dinamikom veze i da li će se osećati povređeno. 

Ako ste sami, duboka osećanja sa dna vašeg unutrašnjeg života mogu isplivati na površinu i zahtevati osvešćenje i razmatranje. Vreme je da se pozabavite sumnjom u sebe, nesigurnošću i emocionalnim prazninama i traumama iz detinjstva, kako biste se oslobodili emotivnog prtljaga i tereta koji vas sprečava da ostvarite zdravu i stabilnu vezu. Budite svesni svojih kvaliteta i prednosti i usredsredite se na osobe koje vam pariraju intelektualno i duhovno – veza kojoj težite može se zasnovati na intelektualnoj kompatibilnosti i zajedničkim vrednostima. 

Vaga 

Vaša želja za bliskošću, pažnjom i izražavanjem ljubavi na sve načine, suptilne i očigledne, u ovom periodu postaje snažna i ne možete je ignorisati – ali možete njome upravljati, na način da ne opterećujete partnera i ne činite da oseća kao da vam nedovoljno pruža i da niste zadovoljni njime. Jednostavno, upotrebite kosmički zakon privlačnosti i pružajte ono što želite da dobijete. Partneru će takođe prijati više nežnosti, više posvećenosti, više kvalitetnog zajedničkog vremena, više senzualnosti i telesnog zadovoljstva (od dobre hrane do dobrog seksa) i biće spremniji da vam uzrati na isti način. 

Ako ste sami, bićete neobično zavodljivi, ako ima smisla reći to za Vage, koje su uvek zavodljive, nežne, eterične, pametne, senzualne. Ne oklevajte da koristite svoj šarm i pokažete svoju inteligenciju – vaša samouverenost će istaći vaše vrednosti i vrline, a tokom Venerinog „dežurstva“ nema želje koju ne možete ostvariti. Fokus je na ličnoj evoluciji, a ona je praćena potvrdama koje dolaze od ljudi koji napreduju na duhovnom putu. Promena je u vazduhu, a vi možete maksimalno iskoristiti sve prilike da promenite način na koji doživljavate stvarnost. Ostanite razumni i prizemljeni, dok „hvatate“ i „emitujete“ eterične vibracije! 

Škorpija

Verujete da u ljubavi zaslužujete više nego što dobijate i možete se naći duboko zapitani nad filozofskim pitanjima zajedništva i uzajamnosti, vrteći razne događaje i razgovore iznova u svom umu, u pokušaju da doprete do dna svojih dilema. Ako tražite mir, ne dolivajte ulje na vatru, jer znate kako to može da se završi. I pre svega, budite fer u proceni svog doprinosa partnerskom odnosu. Možda verujete da dajete najviše i najbolje, ali možda ne znate da li je to ono što je partneru potrebno i što on najviše ceni, pa bi bi, zarad poštenja i jednakih šansi, bilo najbolje da pokrenete razgovor o tome. Možete se iznenaditi kad saznate da ni vi niste savršeni i da partner štošta toleriše, čega vi niste svesni i na šta ne obraćate pažnju. Sa tog mesta možete da počnete obnovu i osveženje svoje ljubavi. 

Polje vašeg ljubavnog života je pod uticajem Venere u Lavu i ako ste sami, osvajački ste raspoloženi, ali možete delovati nepristupačno, ili čak odbojno, zbog nadmenih i neumerenih komentara. I možete privući osobu koja uživa u intelektualnom nadmetanju možda i više nego vi, što će vas svakako inspirisati i pokrenuti. Vaša evolucija je u toku na više nivoa i možete očekivati da upoznate nekog ko je fizički veoma privlačan i nekog ko vam je intelektualni izazov – a borba da odlučite šta vam je potrebnije, ne može se razrešiti tako da svi budu zadovoljni. Možete izgubiti na oba fronta, ali i to je vredna lekcija vašeg napredovanja. 

Strelac

Nagomilana i neisprocesuirana osećanja zahtevaju da se njima pozabavite, a partner vam može pomoći u sagledavanju svojih potisnutih poriva i mračne strane. Možete se osećati ograničeno i zarobljeno, a frustracija se neće povući neprekidnim mozganjem i preteranim analiziranjem stvari iz prošlosti. Uzmite sirova osećanja i transformišite ih u nova iskustva, uključite partnera u svoju potragu za metafizičkim odgovorima i steknite zajednička duhovna iskustva – tako ćete iskusiti suštinski smisao zajedništva i podrške koju jedno drugom pružate u razvoju i pronalaženju sopstvene autentičnosti. 

Ako ste sami, verovatno ćete vrlo retko biti sami tokom jula – u toku su brojni događaji, druženja i susreti, a vi ste pozvani i rado viđeni u svakom društvu. Ne propustite priliku da posećujete različite skupove i širite krug poznanstava, jer vam Univerzum omogućava da se sretnete sa nekim ko vas privlači na mnogo dublji i uzvišeniji način od onog koji umete da prepoznate i imate u iskustvu. Vaš život vrlo uskoro može biti mnogo drugačiji od onog koji vodite i na mnogo načina – mnogo bolji. 

Jarac 

U novim odnosima intenzivna osećanja i eksplozivna strast mogu stvoriti mnogo uzbuđenja i odvojiti vas od realnosti baš onako kako vam je potrebno. Planete vas guraju da preduzmete emocionalne rizike, da se otvorite i pokažete svoju ranjivost, svoju kreativnost i plahovitost – osobine koje radije držite pod ključem i ne dozvoljavate da vas uvuku u preplavljujuća osećanja. Vaša lekcija je prepuštanje i poverenje. I u dugim i stabilnim odnosima možete se naći na trusnom području, na kome ne možete sve da organizujete i držite pod kontrolom, ili čak morate kontrolu da u potpunosti prepustite partneru – novo iskustvo za vas. 

Ako ste sami, takođe ćete se suočavati sa intenzivnim osećanjima, možda u vidu napetosti i nestrpljenja. Ukoliko težite promenama u svom životu, dobićete svu pomoć koja vam je potrebna, u vidu dodatne energije, inspiracije i ljudi koji će vam davati dobre savete i situacija koje će vam pružati adekvatne izazove. Imaćete priliku da testirate svoja prijateljstva i sve bliske odnose, u kojoj se neko poseban može izdvojiti i pokrenuti vas da se otvorite na neočekivan način, na novom nivou postojanja. Stvarnost vas gura iz vaše zone komfora, a zvezde savetuju da se ne opirete, već da pogledate oko sebe, da vidite ko vam pravi društvo u tom izazovu. 

Vodolija 

Period harmonije nastupa u vašoj ljubavnoj zajednici – u novim, kao i u dugoročnim vezama, Vodolije će se okrenuti partnerima i nastojanju da ih bolje razumeju i ispune njihove potrebe i zahteve. Sporadični sukobi mogu biti eksplozivni, ali vi bi trebalo da prevaziđete naviku da ih uzimate zdravo za gotovo i ponašate se kao da se ništa nije desilo i da vodite ozbiljne i smirene razgovore sa partnerom, sa mesta udruživanja u rešavanju problema na način koji neutrališe emocije koje mogu delovati povređujuće i uvredljivo. Budite strpljivi, jer učite nov način komunikacije, koji će osnažiti vaš odnos i pomoći vam da se bolje povežete i sami sa sobom. 

Ako ste sami, možete se naći u situaciji da se suočite sa osećanjima koja ste potisnuli, ili niste ni znali da ih imate. Možete biti zbunjeni i razotkriveni u pokušaju da ta osećanja sakrijete – sami od sebe. Na ovaj način počinje ciklus važnih promena u vašem životu, u kome ćete najpre shvatiti da zaista niste dovoljni sami sebi i da niko nije – svakome je potreban saveznik, ratni drug, emocionalno ogledalo, podrška i kritika važne osobe koja aktivno pomaže da pristupite skrivenim mestima u sebi. Ta osoba je partner, neko kome verujete, čije mišljenje cenite i do koga vam je stalo, zbog koga ste spremniji da prevaziđete tvrdoglavost i nadrastete ego. Imaćete prilike da uspostavite duboku povezanost uz pomoć osetljivosti i intuicije. 

Ribe 

U partnerskim odnosima se možete osećati zarobljeno ili usamljeno i poželeti da okrivite partnera za svoja osećanja. Ali, ako on zanemaruje vaše potrebe ili gazi vaše granice, to može biti zato što te potrebe uopšte niste jasno izrazili, a granice postavili i što ste očekivali da on uhvati i protumači vaše nagoveštaje i signale. Budite pošteni prema sebi i prema partneru i prestanite da preterano razmišljate i razvijate dijaloge u glavi – inicirajte konkretan razgovor, a ako vam je teško da se držite teme i iznesete svoje potrebe i osećanja, zapišite ih i dajte partneru da pročita, ili ih pročitajte i prodiskutujte zajedno, tačku po tačku. Na ovaj način zaista možete preusmeriti svoj odnos ka novim horizontima posvećenosti i razumevanja. 

Ako ste sami, možete biti obuzeti razmatranjem praktičnih i materijalnih aspekata svog života, od kojih vaša emocionalna situacija uopšte nije nezavisna, čak je možda njima i uslovljena. Potrebno vam je više samostalnosti i samopouzdanja da biste ravnopravno da učestvujete u odnosu i više živosti i optimizma, da biste mogli da poverujete da je to moguće i krenete u potragu. Vaša srodna duša postoji, ali ona vam neće prići bliže, ukoliko vi ne napravite potrebne korake da se približite sami sebi. 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas