· · Komentari: 0
DEČIJI HOROSKOP

Mali LAVOVI moraju da imaju ulogu, a VAGAMA je neophodan drug: Deca u OVOM ZNAKU bolje uče od kuće

Kako će se koji đak snaći, kako prihvatiti posebne uslove, izolaciju, maske i opštu histeriju, jednim delom će pokazati natalni horoskop.

1599811436_pexels-photo-5088182.jpeg
Foto: Peksel

Kada pomislimo na septembar, prva asocijacija je početak nove školske godine. Ovo je vreme tokom kog svaka porodica koja ima školsko dete prolazi kroz sijaset izazova i stresova, ali do ove godine uvek je to išlo “na radost”.

Sada, kada se borimo s velikom pandemijom, teško je ne samo roditeljima, već i mladima koji se suočavaju sa dosad neviđenim uslovima i izazovima koji su im potpuno strani.

Pročitajte još: Na korak do otkrivanja NAJVEĆE MISTERIJE čovečanstva: Otvoren HANGAR 1, a sa njim istina o VANZEMALJCIMA

S obzirom na to da je svako dete drugačije, uopšteni recept uspešnosti ne postoji, ali od pomoći može da bude podela po horoskopskim znacima koja opisuje odnos deteta prema obavezama. U zavisnosti od znaka u kome je dete rođeno, možemo da se suočimo sa sledećim izazovima:

Mali Ovan je nestrpljiv, ali uspešan ako mu roditelj omogući da se "isprazni".

Ovan

Ovo dete je po prirodi nestrpljivo. Teško mu je da prihvati nova ograničenja, grešiće nesmotreno. Potrebno je pronaći način kako da se fizički isprazni. U tom slučaju, ovo dete može da bude veoma odgovorno i uspešno u svim aktivnostima.

Pročitajte još: Treći rajh je slao ekspedicije na Tibet, a šokiraćete se kada vidite šta je SS čuvao u ovoj biblioteci

Bik

Ne voli nikakve promene pa trenutna situacija može biti prilično opterećujuća za njega. Iako svoje obaveze shvata odgovorno, posebne mere ga remete i teraju u pasivnost. Da biste ih stimulisali, najbolje je da školu predstavite kao mesto gde mogu da zarade razne nagrade i privilegije.

Bikovi ne vole promene, a Blizanci su površni i treba da budu zaduženi da sprovode nove mere.

Blizanci

Ovi radoznalci mogu situaciju da shvate neozbiljno i površno. Poželjno je da uvek budu u grupi dece koja dosledno sprovode preporučene mere. Na taj način će brže prihvatiti ograničenja u ponašanju koja su im nametnuta.

Pročitajte još: Arapi su vrištali od straha, a iz vina su izbijale varnice: Šta se krije na VRHU PIRAMIDA?

Neka deca su osetljivija i treba to prihvatiti Foto: Depozit

Rak

Preosetljivi su na svaku promenu jer sve shvataju lično. Socijalna distanca ovoj deci teže pada nego drugima. Potreban im je osećaj prihvaćenosti, u protivnom, povlače se u sebe. Pomoć stiže iz porodice, naročito od majke. Učitelj, nastavnik, treba da bude topao i pun razumevanja kako bi ovi mali emotivci celu situaciju prihvatili lakše.

Račićima teško pada distanca, a Lav u novoj situaciji mora da ima neku ulogu.

Lav

Voli školu. Ako mu se specifična situacija objasni kao nešto što je novi vid igre u kojoj ono ima posebnu ulogu, odigraće je savršeno. Mali lider može biti važna karika u sprovođenju mera, jer atmosferu u razredu diktiraju i deca koja se svojim temperamentom ističu. A ovo dete je jedno od njih.

Pročitajte još: Da li znate šta je DUF 1220? To su nam POKLONILI vanzemaljci!

Devica

Ovo dete je ili preterano ozbiljno ili neozbiljno. Teško ga je usmeravati jer ono ima svoj sistem vrednosti. Ipak, pošto je u suštini uvek prijemčivo za temu zdravlja, ako se dovoljno zabrine za sopstvenu bezbednost poštovaće sve mere, možda čak i disciplinovanije od odraslih.

Device uvek teraju po svom, a Vage su disciplinovane ako imaju najboljeg druga.

Vaga

Ukoliko su u disciplinovanom okruženju, prihvatiće svaku preporuku. Skloni su da preslikavaju atmosferu okoline, pa je zbog toga važno da roditelj utiče na odabir dece s kojom će se zbližiti. Ukoliko prate nastavu od kuće, od velike koristi će biti ako ima svoga para, druga ili drugaricu, s kojim će deliti sve obaveze.

Neki mališani su disciplinovanu, a drugi željni druženja Foto: Depozit

Škorpija

Teško podnose promene pa će tako biti i s novim uslovima u školi. Odnos prema obavezama može biti dobar samo ukoliko naiđu na odobravanje učitelja i dece. Potkupljivi su, pa je zbog toga najbolje od starta uvesti sistem nagrade i kazne. Važno je da se detetu ne dozvoli da se povuče u sebe, jer tada može biti sklono mračnim mislima i strahovima.

Škorpije se teško prilagođavaju, ali su potkupljive, dok je Strelac izazov za okolinu.

Strelac

Nemirnog duha, ova deca polazak u školu doživljavaju kao priliku za druženje i zabavu. Odgovornost im je slabija strana, pa su zbog toga veliki izazov za roditelja i nastavnika. Neophodno je da mu se kroz zabavu predstave sva ograničenja. Deca koja nastavu prate onlajn bolje prolaze jer imaju mogućnost da znanje usvajaju tragajući po internetu, a to njima odgovara.

Pročitajte još: CEO SVET zna za fresku Belog anđela zbog JEDNOG DETALJA, a po njemu je nastala i MONA LIZA

Jarac

Odnos prema obavezama je besprekoran. Ovo su deca koja s lakoćom prihvataju naredbe. Svojom odgovornošću mogu u velikoj meri da pomognu drugima oko sebe, pa ih treba angažovati i dati im specijalna zaduženja.

Jarac je besprekoran, Vodoliji je knjiga nužno zlo, a Ribe su osetljive i ne treba ih pritiskati.

Vodolija

Ovoj deci je škola mesto gde se okupljaju drugari, a knjiga je nužno zlo. Učenje treba da bude predstavljeno kao eksperiment, a druženje sa decom da se iskoristi u sistemu nagrade i kazne. Oni koji idu u školu, mogu biti prilično pogođeni socijalnom distancom, dok oni koji nastavu prate onlajn lakše podnose promene. Neophodno je dati im utisak da pripadaju nekoj grupi, pa makar i virtuelno.

Pročitajte još: U Beogradu postoji knjiga od LJUSKIH KOSTIJU i potpis poslednjeg PRAVOSLAVNOG CARA: Evo priče!

Ribe 

Mališani rođeni u ovom znaku su osetljivi i tihi. Zbog opasnosti da se povuku u sebe, ne treba ih pritiskati, već ih treba postepeno i bez drame uvesti u novi životni ritam. Svaka vrsta izolacije za njih je, na neki način, prirodno stanje, pa će s lakoćom prihvatiti sve mere koje se ovih dana sprovode. Ipak, treba biti oprezan, jer oni s lakoćom mogu da skliznu u svoj svet iz kog ćete ih kasnije teško vratiti.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.