Oglas
· · Komentari: 0
Doteran

Novi "folksvagen tiguan" ima glasovne komande i plag-in hibridni pogon! (FOTO/VIDEO)

Najprodavaniji SUV nemačke kompanije dobio značajna unapređena za 2021. godinu

1593700293_tiguan-N.jpg
Foto:"Folksvagen"
Oglas

Težak je to bio posao koji je postavljen pred magove "Folksvagena": da naprodavaniji SUV Evrope, jedan od najpoželjnijih terenaca na svetu "tiguan", čija je druga generacija predstavljena 2016. godine, unaprede, doteraju i učine još konkurentnijim na tržištu!  

Samo u 2019. godini prodato je 911.000 "tiguana" i bilo je jasno da je zadatak i više nego težak. 
Ali, "Folksvagen" je sada predstavio novu verziju, koja će i dalje biti lider u segmentu, bar prema onome što je na prvi pogled vidljivo i onom što je  u ovaj automobil ugrađeno. 

Foto:"Folksvagen"

Promene spolja su vidljive kod maske hladnjaka, farova i branika. I na zadnjem delu "tiguana" su urađene nešto drugačije svetlosne grupe, baš kao i branik koji je sada nešto masivniji, više u "SUV fazonu".Nemci su i ime "tiguan" pozicionirali na drugom mestu - ispod amblema brenda na zadnjim vratima na sredini.  

Pročitajte još:Nova "kija rio" će prepoznavati pešake i bicikliste (FOTO/VIDEO)

Unutrašnjost je znatno izmenjena. Materijali su novi, savremeniji, kvalitetniji. Dizajn je stilski čistiji, a tu su i novi tač-skrin ekrani. Pored onog centralnog, koji je i  srce najnovijeg multimedijalnog sistema, i ekran instrument table je digitalizovan. Vozač na raspolaganju ima čak 15 ambijetalnih boja unutrašnjosti a komande su glasovne! Zanimljivo je da su  komande klima uređaja "tač-skrin". U pojedinim paketima opreme moguće je dobiti audio sistem "Fender" od 480 vati.

Za asistenciju i bezbednost vozača i putnika zadužen je novi "Folksvagenov" "travel asistent sistem" koji ima mogućnost automatskog određivanja brzine, ubrzanja, kočenja.

Pročitajte još:Slažete li se? Odlučeno koja je boja automobila najomiljenija

Tu je i adptivni tempomat pa će vozilo uvek biti u željenoj traci i moći će da uvek, održava potrebno rastojanje sa vozilom ispred sebe. U trenutku kada ono stane i vozilo će stati, ali će i krenuti kada i vozilo ispred krene. Kada je u pitanju bezbednost u vožnji, novi "tiguan" je opremljen "Travel asist sistemom" koji omogućava automatsku kontrolu upravljanja, ubrzanja i kočenja vozila pri brzinama od 0 do 210 km/h.

Foto:"Folksvagen"

Pored  moćnog turbobenzinskog motora od 2,0 litara koji ima četiri cilindra i 186 KS sa 300 nm obrtnog momenta, u novi "tiguan" će se ugrađivati i hibridni, i to "plag-in" pogon, koji će, uz uštedu u gorivu i emisiji štetnih gasova tokom značajnog dela puta, omogućiti i vožnju do 130 km na čas samo na struju! Početak prodaje novog "tiguana" očekuje se ove jeseni.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas