Oglas
· · Komentari: 0
TRADICIJA

Neka vas subotnje jutro vrati u DETINJSTVO: Isprobajte domaći recept za UŠTIPKE (RECEP)

Da li postoji ukusniji predlog za doručak?

1662066403_ustipci.png
Foto: InstagramScreenShot/mamita_dane_i_jodze
Oglas

Slani i slatki uštipci su neizostavni deo svakog srećnog detinjstva, posebno odlaska kod bake koje su užival da pripremaju ove vazdušaste specijalitete...

Pročitajte još: Ukusan i aromatičan način pripreme zimnice: Začinite KISELE KASTRAVČIĆE najboljom kombinacijom biljaka

Sastojci:

  • 150 mililitara mleka
  • 150 mililitara vode
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 3 jaja
  • 4 kašike ulja
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašika soli
  • 1/2 praška za pecivo
  • 1 kašika rakije
  • 600 grama brašna

Priprema:

Mleko i vodu zagrejati dodati kvasac, šećer, so,jaja, ulje, prašak za pecivo, kašiku rakije i brašno .
Ova količina brašna je dovoljna.
Zakuvati testo i ostaviti da nadolazi 30 minuta, pa ponovo kašikom izbućkati i ostaviti još 30 minuta i ponoviti postupak još jednom. Znači tri puta po 30 minuta.

U jedno lonče sipati vruće vode i u njemu držati kašiku kojom vadite uštipke.
Svaki uštipak kašiku umačete u vodu.

Pržiti u vrelom ulju ili masti.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas