Oglas
· · Komentari: 0
SLATKI ZALOGAJI

Ovo je SENZACIJA: Isprobajte neverovatno slasnu tortu od PALAČINKI (RECEPT)

Ukoliko nemate ideju za savršen porodični slatkiš, evo predloga.

1646915143_torta.png
Foto: InstagramScreenShot/foodlovers.hercegovke
Oglas

Ova torta je jako jednostavna i dekorativna, a ukus možete porediti sa nekim dobrim osvežavajućim čiz-kjkom. Rernu ostavite isključenu, pripremite tiganj za palačinke i krenite u akciju.

Pročitajte još: Fatalan, šarmantan i neverovatno pametan: Da li znate ko je bio prvi BEOGRADSKI PLEJBOJ - Zaveo je tri najlepše Jugoslovenke, pa im slomio srce

Sastojci za palačinke:

  • 2 jaja
  • 2-3 kašike šećera
  • 1 kašičica vanilin šećera
  • prstohvat soli
  • 300 mililitara mleka
  • 180 grama brašna
  • 20 grama kakao praha
  • 200 mililitara vrele vode
  • 2 kašike ulja

Sastojci za krem:

Pročitajte još: Gde bi trebalo da postavimo policu sa knjigama prema FENG SHUI pravlima? Evo šta donosi negativnu energiju

  • 15 grama želatina
  • 700 grama pavlake
  • 1 kašičica vanilin šećera
  • 150 grama šećera u prahu

Sastojci za fil:

  • 300 grama breskvi iz konzerve na kockice
  • 150 grama višanja bez koštica.

Priprema torte od palačinaka:

Zamutiti palačinke od navedenih sastojaka, dodavajući deo po deo mleka, a na kraju vrelu vodu, pa ostaviti da odmara 20 min i peći palačinke.

Pročitajte još: Misterija Stounhendža je KONAČNO REŠENA - stručnjaci uspeli da otkriju čemu je služio (FOTO)

Potopiti 15 grama želatina sa 100 mililitara hladne vode i ostaviti da nabubri 5 min. Pomešati pavlaku i šećere, na kraju dodati istopljen želatin.

Postupak slaganja:

Obložiti folijom kalup prečnika 20 centimetara. Prvu palačinku rasporediti na dno kalupa. Raspodeliti 5 do 6 kašika krem po palačinci. Potom, u manje posude staviti po jednu palačinku, puniti sa kremom i voćem, formirajući male vrećice. Vrećice rasporediti u pripremljeni kalup. Sada, raspodeliti ostatak voća i kreme po vrhu vrećica.

Pročitajte još: Bio je vrlo drzak i smeo, a uvek je držao do svoje reči: Da li znate ko je bio srpski Robin Hud?

Ne brinite još sve izgleda neuredno, ali kada dođete do preseka torte čeka vas pravo umetničko delo. Za kraj, zatvoriti tortu sa zadnjom palačinkom, sakrivajući rubove prema unutra. Zatvoriti sve folijom i ostaviti preko noći u frižideru.

Pripremiti preliv od 100 grama čokolade, 15 grama masalaca i sve zajedno istopiti pa preliti preko torte.

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas