Oglas
· · Komentari: 0

Šest mitova o ishrani kojima ne treba da verujemo: Utiču na proces dijete

Kada odlučite da počnete sa zdravom ishranom, bilo da biste smršali ili povećali mišićnu masu, možda ćete čuti razna stereotipna pravila i savete.

1709053672_shutterstock_160203056.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Saveti o ishrani su različiti, jer jednostavno svako telo radi drugačije i ima različite potrebe. U nastavku navodimo 6 najgorih saveta o ishrani koje ste možda čuli.

Masti debljaju i kvare vašu uravnoteženu ishranu

Generalizacija koja definitivno zaslužuje mesto među najgorim savetima o ishrani. Zavisi od masti koju konzumirate. Ako prečesto jedete visoko obrađenu hranu, na primer, njihove masti mogu povećati vaš holesterol. Ali tu je i dobra masnoća koju nalazite u hrani koja je neophodna za pravilno funkcionisanje vašeg srca i imunološkog sistema, kao što su avokado, orasi i losos.

Izbacite ugljene hidrate

Može li prekomerna konzumacija belog hleba i pirinča biti odgovorna za debljanje? Nema istraživanja koja bi dokazala da integralne žitarice, voće, povrće i mahunarke negativno utiču na vaše zdravlje ili težinu. Naprotiv, ishrana koja uključuje gore navedeno ima pozitivan efekat na vaše telo u celini.

Izbegavajte grickalice

Konzumiranje malih količina grickalica je odličan način da obuzdate glad, kontrolišete veličinu porcija i napravite bolji izbor hrane. Grickalice koje će koristiti vašem zdravlju i dati vam energiju tokom dana su orasi, voće, žitarice ili jogurt.

Sagorevate više kalorija kada vežbate na postu

Ako ne jedete pre početka vežbanja, to ni na koji način neće uticati na vaše kalorije. ali to će vam pomoći da izgubite mišićnu masu. I pre nego što odgovorite da možete da konzumirate energetski napitak, obavestimo vas da to može biti štetno ako ga pijete na prazan stomak.

Pazite na ishranu tokom nedelje i opustite se vikendom

To bi moglo pokvariti 5-dnevni napor. Ako iznenada jedete „tešku” hranu, sa puno kalorija i konzumirate mnogo alkohola, dobićete na težini koju ste možda izgubili prethodnih dana. Naravno, vikendom možete da pojedete ili popijete nešto za šta ste bili uskraćeni prethodnih dana, ali umereno. Popijte, na primer, čašu vina ili koktel, ne više.

Voće goji

Šećer u voću ne goji, jer je neprerađeni šećer i ne bi bilo ispravno ne jesti voće jer ima vlakna. Vlakna vas održavaju sitima i sadrže neophodne hranljive materije za telo, što prevazilazi zabrinutost zbog prirodnog šećera koji konzumirate kada jedete, na primer, jabuku, bananu ili grožđe.

(Ženski magazin)

BONSU VIDEO

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas