· · Komentari: 0

Pravila LIPOSUKCIJSKE ISHRANE: Dijeta koja je sve popularnija

Koncept liposukcijske ishrane osmislio je nutricionista Kenan Mandra, koji zastupa stav da bi trebalo potpuni izbaciti indrustrijsku hranu iz jelovnika, dok bi u njemu trebao da dominiraju domaće namirnice

1675182331_shutterstock_1988123900.jpg
Foto: Shutterstock

Većina osoba koja je probala ovu vrstu dijete ističe da je vrlo efikasna, te da su uspeli da skinu veliki broj kilograma bez osećaja gladi.

Šta je liposukcijska ishrana?

To je ishrana za mršavljenje koja je posebno popularna u našem regionu, i u osnovi je vrlo slična proteinskoj dijeti. Suština je u unošenju dosta masti i proteina i smanjenom unosu ugljenih hidrata.

Bitno je istaći da, ukoliko počnete da je praktikujete, neophodno je da uzimate aminokiseline koje pomažu u regulisanju masnog tkiva, jer one aktiviraju enzim lipazu koji deluje na pojačano iskorišćavanje masnoća za dobijanje potrebne energije. Ovo je prirodan proces zahvaljujući kojem se može izgubiti do 10% telesne mase.

Šta je dozvoljeno, a šta strogo zabranjeno u liposukcijskoj ishrani?

Dozvoljene namirnice su sve vrste nemasnog mesa, jaja, riba, sir, mlečni proizvodi, gazirane vode, sokovi od povrća, čajevi, pirinač i sve grubo mlevene žitarice, sveže voće i povrće. Zabranjene su sve vrste šećera, industrijski prerađeno meso, jaki začini, alkoholna pića, kafa bez kofeina, gazirana pića, kandirano voće, belo i sojino brašno, organsko meso (srce, mozak, džigerica..) i pekarski proizvodi.

Pravila lipsukcijske ishrane

  • Obavezne konsultacije sa nutricionistom
  • Na ovoj dijeti nemojte biti duže od 10 dana
  • Svako jutro pijete limunadu bez šećera
  • Svake večeri pijete šoljicu čaja za probavu
  • Obavezno pijete 2 litra vode dnevno
  • Možete piti kafu, limunadu, čaj bez šećera između obroka
  • Kada ste baš gladni, jedina namirnica kojom možete prevariti glad su sveži krastavci. Obavezno pročitajte kako da napravite Sasi vodu od krastavaca koju takođe možete uvrstiti u ovaj režim ishrane

Negativne nuspojave

I sam autor dijete tvrdi da ova ishrana za mršavljenje može imati svoje negativne prateće pojave. Uglavnom se javljaju umor, opšta slabost i nizak pritisak, osećaj trnjenja u prstima i vrtoglavica. Nije preporučeno naglo ustajanje i nagli pokreti, a ponajmanje fizička aktivnost. Energetski pad možete nadoknaditi supom, onda kada je to neophodno.

Dobro je što ova dijeta ima opciju za suzbijanje gladi, ako se javi. Suplementi na bazi surutke koje dobijete učiniće dosta za vašu sitost, ali ako ste gurman i volite da jedete, sigurno ćete biti u iskušnjima. I na to se mislilo pa uvek možete da posegnete za krastavcem koji možete da jedete ceo dan.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.