· · Коментари: 0

Правила ЛИПОСУКЦИЈСКЕ ИСХРАНЕ: Дијета која је све популарнија

Концепт липосукцијске исхране осмислио је нутрициониста Кенан Мандра, који заступа став да би требало потпуни избацити индрустријску храну из јеловника, док би у њему требао да доминирају домаће намирнице

1675182331_shutterstock_1988123900.jpg
Фото: Схуттерстоцк

Већина особа која је пробала ову врсту дијете истиче да је врло ефикасна, те да су успели да скину велики број килограма без осећаја глади.

Шта је липосукцијска исхрана?

То је исхрана за мршављење која је посебно популарна у нашем региону, и у основи је врло слична протеинској дијети. Суштина је у уношењу доста масти и протеина и смањеном уносу угљених хидрата.

Битно је истаћи да, уколико почнете да је практикујете, неопходно је да узимате аминокиселине које помажу у регулисању масног ткива, јер оне активирају ензим липазу који делује на појачано искоришћавање масноћа за добијање потребне енергије. Ово је природан процес захваљујући којем се може изгубити до 10% телесне масе.

Шта је дозвољено, а шта строго забрањено у липосукцијској исхрани?

Дозвољене намирнице су све врсте немасног меса, јаја, риба, сир, млечни производи, газиране воде, сокови од поврћа, чајеви, пиринач и све грубо млевене житарице, свеже воће и поврће. Забрањене су све врсте шећера, индустријски прерађено месо, јаки зачини, алкохолна пића, кафа без кофеина, газирана пића, кандирано воће, бело и сојино брашно, органско месо (срце, мозак, џигерица..) и пекарски производи.

Правила липсукцијске исхране

  • Обавезне консултације са нутриционистом
  • На овој дијети немојте бити дуже од 10 дана
  • Свако јутро пијете лимунаду без шећера
  • Сваке вечери пијете шољицу чаја за пробаву
  • Обавезно пијете 2 литра воде дневно
  • Можете пити кафу, лимунаду, чај без шећера између оброка
  • Када сте баш гладни, једина намирница којом можете преварити глад су свежи краставци. Обавезно прочитајте како да направите Саси воду од краставаца коју такође можете уврстити у овај режим исхране

Негативне нуспојаве

И сам аутор дијете тврди да ова исхрана за мршављење може имати своје негативне пратеће појаве. Углавном се јављају умор, општа слабост и низак притисак, осећај трњења у прстима и вртоглавица. Није препоручено нагло устајање и нагли покрети, а понајмање физичка активност. Енергетски пад можете надокнадити супом, онда када је то неопходно.

Добро је што ова дијета има опцију за сузбијање глади, ако се јави. Суплементи на бази сурутке које добијете учиниће доста за вашу ситост, али ако сте гурман и волите да једете, сигурно ћете бити у искушњима. И на то се мислило па увек можете да посегнете за краставцем који можете да једете цео дан.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.