Oglas
· · Komentari: 0

Dodajte ovaj sastojak kada pravite krofne i biće mekše i vazdušastije

Mala promena u receptu učiniće krofne još lepšim

1667659851_shutterstock_295159058.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Krofne su vrsta kolača pečenog na ulju. Ime krofna potiče od nemačke reči krafen, sa istim značenjem. Postoje različiti recepti ali je osnova ista. Pravi se od masnog testa sa kvascem. Obično se posipa šećerom, šećerom u prahu ili kašikom džema ili marmelade. Prema obliku, postoje krofne poput loptica i krofne u obliku koluta. u nastavku pogledajte recept za prave domaćinske krofne.

Sastojci:

Testo:

  • 400-450 g brašna
  • 15 g kvasca
  • 2 dl vode
  • 1 jaje
  • 4-5 kašika ulja
  • 1 kašika šećera
  • malo soli
  • rendana korica limuna

Pročitajte još: Recept za kolač bez šećera: Uživajte u zdravoj poslastici (FOTO/VIDEO)

Za premaz:

  • 5-6 kašika vruće vode

Još:

  1. ulje za prženje
  2. šećer u prahu

Priprema:

Pomešajte kvasac i šećer. Prelijte sa malo mlake vode i ostavite da nadođe. U činiji umutiti jaje, dodati ulje, so, nadošli kvasac, 2 dl mlake vode, koricu limuna i sve izmešati da se sastojci sjedine. Postepeno dodavati brašno i umesiti testo. Ostaviti ga 10 min da odmori, pa ga istanjiti oklagijom na 1 cm debljine i preliti sa 1-2 kašike vruće vode, preklopiti sa svih strana da se dobro zatvori da voda ne iscuri, prevrnuti i ostaviti da stoji 15 min. Ponoviti postupak 3 puta i svaki put staviti vodu da prokuva. Na kraju testo ponovo razvući i čašom vaditi krugove, stavljati na čistu krpu da malo narastu pa pržiti u vrelom ulju. Tople krofne uvaljati u šećer u prahu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas