Oglas
Oglas
· · Коментари: 1
ТАЈНЕ КУВАРА

Ево који ТАЈНИ САСТОЈАК треба да додате у пилећи паприкаш да би добио прави укус (РЕЦЕПТ)

Једноставан недељни ручак.

1636893231_shutterstock_1404118811.jpg
Фото: Shutterstock
Oglas

Једно од омиљених српских јела је свакако пилећи паприкаш. Не заштева спацијалне састојке, брзо се прави, а укус је савршен. Заситиће и најизбирљивије.

Прочитајте још: КАКО СЕ ПРАВИ СИТНИ СИР? Готов за 30 минута, а не треба вам посебна опрема (РЕЦЕПТ)

Рецепт за пилећи паприкаш

Састојци:

  • 2 већа батака или карабатака
  • 1 кг кромпира
  • 1 дл уља
  • 1 већа шаргарепа
  • 1 дл сока парадајза
  • 2 главице црног лука
  • 1 кашичица алеве паприка
  • 2 кашике брашна
  • млевени бибер
  • першунов лист
  • со

На уљу пропржите посољене батаке или карабатаке.

У шерпи у којој ћете кувати паприкаш такође на загрејаном уљу пропржите ситно исецкан црни лук, па кад се зацакли додати на колутове исечену шаргарену, посолите по укусу, сипајте пола чаше воде и динстати уз повремено доливање воде.

Када је све упола кувано додајте сок од парадајза, очишћен и на коцке исечен кромпир, исецкано готово месо. Обавезно сипајте и уље у ком се пржила пилетина, даће посебан шмек јелу. Сипајте пола литра воде и све заједно кувајте док не буде готово.

Пред крај направите запршку од мало уља, брашна и алеве паприке и кувајте још двадесетак минута уз повремено мешање.

Куван паприкаш скинути са ватре, умешати пола кашичице ситно исецканог першуновог листа и мало млевеног бибера.

 Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas