Oglas
· · Komentari: 0

MIMOZA PO KUBURINOJ RECEPTURI: Glumac pokazao kako se snalazi u kuhinji

Isprobajte recept za mimoza salatu po receptu Aleksandra Srećkovića Kubure

1707290684_Ftoo-Shutterstock-Ataimages.rs-Kubura.jpg
Foto: Shutterstock, Ataimages.rs
Oglas

Glumac Aleksandar Srećković Kubura decenijama osvaja publiku svojim talentom kako kraj malih ekrana tako i na daskama koje život znače.

Impoznatan broj uloga sa pravom krase njegovu karijeru, a dramski umetnik poznat je i kao pravi domaćin. On je pre par godina odlučio da život u Beogradu zameni seoskom idilom.

Ova odluka naišla je na veliko oduševeljenje njegovih obožavaoca, a on redovno na svojim društvenim mrežama deli kako obrađuje zemlju, peče rakiju ili sprema zimnicu.

Prateći Kuburine objave na Instagramu da se lako zaključiti da je pravi domaćin i da mu sve ide od ruke, a gostujući u emisiji "Praktična žena" pokazao je i kakav je u kuhinji.

Umetnik je za ovu priliku odlučio da sa gledaocima podeli svoj recept za Mimoza salatu, koju kako kaže obožava, a ona je nezaobilazna na svakoj slavskoj trpezi, kao i za praznike.

Mimoza salata "Ala Kubura"

Sastojci:

"Za veću, porodičnu količinu, potrebna su vam tri veća krompira, 300 do 400 g šargarepe, pet jaja, glavica crvenog luka koju ćete sitno iseckati, nekoliko kiselih krastavčića, takođe sitno iseckanih, 300 g praške šunke iseckane na tanke rezance, 200 g kačkavalja ili nekog drugog sličnog sira po želji, malo naseckanog peršuna i maslinovo ulje.

Za “fil” vam je potrebno: 200 g majoneza, 150 g pavlake, so i biber, a neko voli da stavi i malo kajmaka", kaže glumac.

Priprema:

Najpre skuvajte krompir, jaja i šargarepu. Kada se sve ohladi, krompir i šargarepu narendajte u odvojene sudove.

Odvojite žumanca od belanaca. Belanca iseckajte i pomešajte sa lukom, posolite i dodajte malo maslinovog ulja. Majonez i pavlaku posolite i pobiberite, pa dobro umutite. To će biti preliv.

Sastojke slažite u spratove, jedan po jedan.

Ako želite, dno možete posuti sa malo seckanog peršuna i dodati malo preliva, a potom na dno stavite narendani krompir.Premažite prelivom, potom poređajte narendanu šargarepu, pa opet preliv, pa šunka, preliv, sir, preliv, belanca sa lukom, preliv, krastavčići, preliv, izmrvljena žumanca.

Ukoliko želite, možete da ponovite redosled, ili pak da ga promenite.

Važno je da na dnu bude krompir. Gornji “sprat”, koji treba da liči na cvet mimoze, možete da pospete žumancima, mada je tu najčešće sir – kačkavalj, gauda, može i ementaler, u svakom slučaju neki srednje tvrdi “od kog nastaju lepe froncle kada se izrenda”.

Kubura je salatu ukrasio rotkvicom i grančicama divljeg origana.

(Kurir)

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas