Oglas
· · Komentari: 0

Recept za RUSKU SALATU SA GOVEDINOM: Nezaobilazna na prazničnoj trpezi

Ovo je najlakši recept za čuvenu rusku salatu, a najbolje od svega je što nema puno seckanja i pečenja ili kuvanja puno povrća

1703761102_shutterstock_2259750707.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Praznici nam stižu i svaka domaćica želi da se pokaže kao vrhunska kuvarica. Ono što je nezaobilazno na novogodišnjoj trpezi su ruska salata i pečenje, a ako se pridržavate Božićnog posta, predlažemo vam da napravite posnu rusku salatu. Može da se služi i kao namaz, kao prilog uz meso, ribu... Rusku salatu je prvi put napravio ruski kuvar francuskog porekla Lucijen Olivije. Služila se u poznatom moskovskom restoranu i brzo je postala hit. Dobila je ime po njemu, Olivije, a on je originalni recept odneo sa sobom u grob. Mnogi se trude da što vernije naprave rusku salatu, a jedan recept je posebno oduševio sve na društvenim mrežama. Reč je o ruskoj salati sa dodatkom jabuke u koju se svi kunu. Mi vam danas predlažemo da isprobate ovu sa govedinom, a ako izbacite šargarepu salata će biti mnogo ukusnija. 

Sastojci:

  • 200 g govedine 
  • 2 krompira 
  • 7 jaja 
  • 4-5 kiselih krastavaca 
  • 100 g graška 
  • majonez

Recept za rusku salatu sa govedinom:

Pripremite povrće i meso za rusku salatu

Meso skuvajte, a kada se ohladi sitno ga iseckajte. Krompir dobro operite i sa sve ljuskom ga umotajte u alu foliju, pa pecite u rerni na 200°C. Gotovo krompir ostavite da se ohladi, pa skinite ljusku i iseckajte. Jaja skuvajte i takođe iseckajte, kao i kiseli krastavac.

Pomešajte sastojke 

U posudi pomešajte isečeno meso, jaja, krompir i kiseli krastavac, pa dodajte skuvani grašak (može i iz konzerve). Ako želite možete sami da napravite kiseli krastavac lako i brzo. Posolite i pobiberite, a onda dodajte i majonez, pa sve lepo promešajte. Ako želite u salatu dodajte šargarepu, ali mnogo je ukusnija bez nje.

Servirajte rusku salatu

Pronađite 2 okrugla oblika različite veličine, pa veći stavite na tacnu i sipajte rusku salatu. Poravnajte, pa preko stavite manji kalup i sipajte ostatak ruske salate. Skinite obruč i salata je spremana. Možete je dodatno ukrasiti seckanim peršunom.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas