· · Komentari: 0
SAVET

7 koraka do savršenog patišpanja

Kako do savršenog patišpanja

1616998823_Depositphotos_101463362_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

Da bi patišpanj bio ukusan kao kada su ga pravile naše bake, moraju da se ispoštuju pravila o kojima moderne domaćice danas manje brinu.

Pročitajte još: Zapalite LOVOROV LIST: Nećete verovati šta će se dogoditi i zbog čega je to dobro za vaš organizam

  • Belanca i žumanca se uvek mute odvojeno.
  • Kada žumanca penasto umutite sa šećerom, odmah nastavite da dodajete druge sastojke, da se ne bi pravila korica.
  • Belanca su umućena tek kada ih okrenete prema dole, a ona čvrsto stoje uz posudu.
  • Kada dodajete belanca u žumanca, lagano ih sjedinite varjačom, da smesa ne bi pala.
  • Brašno i prašak za pecivo uvek idu zajedno, čak i kada ih prosejavate, i dodaju se na kraju.
  • Rerna uvek prvo mora da se zagreje pre pečenja i ne sme da se otvara prvih pola sata pečenja.
  • Kada se patišpanj izvadi iz rerne, sredina se probode viljuškom.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.