· · Komentari: 0
navike

Pravila za DORUČAK: Kako da dan započnete na najbolji način

Treba da postane rutina.

1606212120_Depositphotos_167635156_s-2019.jpg
Foto: Deposit

Doručak je, kao što već znate, najbitniji obrok u danu, zato vam otkrivamo nekoliko jednostavnih pravila kojih treba da se držite za savršen početak baš svakog dana:

Nikad ne preskačite doručak

Čak iako ste na dijeti i želite da skinete kilograme, doručak baš nikada nebi trebalo da preskačete, a uostalom kvalitetan doručak će vas zasititi pa ćete kroz dan konzumirati manje kalorija.

Pročitajte još: Želite ravan stomak? Tajna je u ovim stvarima

Doručkujte odmah nakon buđenja

Ako želite da izbegnete napade gladi i podstaknete svoj metabolizam vreme je da stvorite naviku doručkovanja najkasnije sat vremena nakon buđenja.

Više proteina, manje šećera

Iako su palačinke i voće mnogima idealan doručak, mnogo bolja opcija je hrana bogata proteinima kao što su jaja i peciva od celih zrna žitarica.

Pročitajte još: Uvrstite ih u svoj dan ako ste ANKSIOZNI ili nervozni: Namirnice koje će pozitivno delovati

Vodite računa o veličini porcije

To ne znači da je potrebno da se prejedete, ali doručak je ipak najbitniji obrok u danu pa neka to slobodno bude vaš najraskošniji obrok.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.