Oglas
· · Komentari: 0

Sledite ovih PET saveta ako ne želite da vam uštipci, pomfrit i meso budu PUNI ULJA

Uz ove savete, pržena hrana upiće mnogo manje ulja

1673690484_shutterstock_464044346.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Jedan od glavnih argumenata protiv mekanih domaćih uštipaka po bakinom receptu jeste onaj da su oni previše masni. Budući da se prže u dubljem ulju, oni upijaju njegovu veliku količinu, zbog čega nas još više grize savest kada uživamo u njima, čak i ako zažmurimo na sve to opasno, a ipak obožavano belo brašno.
Isti je slučaj sa svim jelima koja se prave u dubokom ulju, poput pomfrita, pohovanih krilaca itd. Kako smanjiti apsorpciju ulja i uživati u (makar) manje masnim zalogajima?

Ove cake mogu biti od pomoći!

Za uštipke: soda bikarbona ili prašak za pecivo – direktno u brašno

Često se u receptima preporučuje da se soda bikarbona ili prašak za pecivo rastvore u vodi, mleku ili umućenim jajima. Međutim, ako ove prahove pomešate s brašnom i prosejete ih zajedno, uštipci će prilikom prženja upiti daleko manje masnoće.

Pročitajte još: KAKO da vam tečnost prilikom kuvanja NE ISKIPI? Potrebni su samo ulje i krpa, neverovatno je jednostavano (VIDEO)

Korisno je i prosejati brašno tri puta, jer će zahvaljujući tome testo biti vazdušasto i mekano.

Za krompir i meso: najpre ih prokuvajte

Ako želite da ispržite pomfrit ili pohovano meso u dubokom ulju, prvo ih prokuvajte. Na taj način će hrana upiti manje ulja.

Tiganj mora da bude potpuno čist

Ukoliko koristite tiganj koji na dnu ima naslage od ranije, ne samo što će ukus hrane koju pržite u njemu biti loš nego će proces prženja biti teži i vaše jelo će upiti više ulja. Zato se potrudite da tiganj bude savršeno čist.

Spremite papirne ubruse

Jedan od najlakših načina da vaša hrana pripremljena u dubokom ulju jeste da mekike, pomfrit i ostale masne zalogaje ređate po papirnom ubrusu, gde će se ocediti.

Sačekajte da ulje bude dobro zagrejano

Ne spuštajte hranu u duboko ulje pre nego što ono počne da ključa i bude dovoljno ugrejano. Ako se ona nađe u tiganju pre toga, ostaće u ulju predugo, pa će sigurno biti masnija.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas